≡ Menu

Парфюми, които задължително трябва да имате в колекцията си

Всеки уважаващ себе си човек има колекция от парфюми, било то и малка. Хората, които държат на своя външен вид и начина, по който изглеждат в очите на околните притежават по-голям брой парфюми, които използват за различни поводи. Подобно на дрехите, парфюмите са изключително разнообразни и могат да бъдат съобразени с мястото, на което отиваме. Точно както подбираме подходящите аксесоари – за среща, за работа или за романтична вечеря, можем да подберем и аромата, който да бъде част от цялостната ни визия. Правилно избрания парфюм носи точното послание и акцентира върху нашата същност. Ако искаме да използваме парфюма като допълнение от стила си, трябва да имаме колекция от поне няколко аромата. Можете сами да направите разбор на своите дейности и места, които посещавате и да направите списък с парфюмите, които би трябвало да имате.

  • Парфюм за лятото

С повишаването на температурите навън се променя и обонянието. Възприятието за ароматите е различно. Това е причината да съществуват парфюми предназначени за топлото време. Високите температури през лятото правят парфюмите по-нетрайни, но засилват техния аромат.

  • Парфюм за зимата

Студените месеци на годината също крият особености що се отнася до парфюмите. Ориенталските и дървесните ухания са особено подходящи за зимния сезон. Ниските температури навън допринасят и за по-ниските телесни температури, така че спокойно можем да заложим на по-силен аромат. Разбира се, можем да използваме и любимите летни аромати, но те със сигурност те ще губят чара си доста бързо затрупани под зимните дрехи.

  • Парфюм за работа / ежедневен парфюм

Тук вариантите много зависят от личното предпочитание на всеки. Ароматът, който ще носим във всекидневието си трябва да подчертава нашата същност, да ни дава увереност, но в никакъв случай не трябва да бъде натрапчив. Подходящ избор са всички класически парфюми – ухания с плодови и цветни нотки за дамите и дървесни за мъжете.

  • Вечерен парфюм

Подобно на зимата, през тъмната част на денонощието можем да заложим на по-тежки и силни парфюми. Без значение от сезона вечерните аромати трябва да са плътни, чувствени и да карат всеки наоколо да се обърне и да иска да ни последва. При избора на вечерен парфюм е добре да обърнем внимание на съставът. Тайната съставка за тях е мускусът, за който се счита, че привлича противоположния пол и вдъхва самоувереност.

  • Спортен парфюм

Е, този парфюм е задължителен само ако сме спортна натура. Хората, които нямат никакъв интерес към активните занимания могат да го пропуснат и да го заменят с парфюм, който ще е подходящ за техните дейности. Ако решите, че е необходимо да имате спортен аромат в колекцията си – избирайте такива, който в наименованието си съдържат „Sport”. Те са без алкохол, със свеж и лек аромат, който да Ви дава енергия по време на тренировка.

Създайте своя собствена колекция от парфюми! Избирайте такива, които съответстват на Вашата същност и темперамент.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!