≡ Menu

Пелети от дървесина са най-препоръчваното гориво за отопление

Когато икономиката преживява тежки времена, всички започваме да гледаме как можем да намалим от разходите, и едно от перата, което може да излезе извън контрол, с променливите цени на изкопаемите горива, е отоплението на нашите домове. За да се намалят разходите, все повече хора търсят алтернативни източници на топлина, и камините с дървесни пелети са едно добро решение на проблема с високите цени.

Около 64 процента от домакинствата казват, че обмислят нова технология, като камина, печка на дърва или пелетна печка, за да повишат енергийната си ефективност. В действителност, пелетните камини са не само ефективни, но те също имат относително по-малко въздействие върху заобикалящата ни околната среда в сравнение с други начини за отопление. Към 2009 г., около 800 000 американски домакинства използват печки с дървесни пелети.

Камините за дървесни пелети са способни да изгарят различни материали – често отпадни продукти от дъскорезници, които се пресоват в малки плътни гранули наречени пелети. Така произведения продукт изгаря много ефективно.

Обмисляте ли отопление вашия дом с камина на дърва пелети? Прочетете, за да научите няколко полезни неща, които е много добре да знаете, преди да направите покупката.

Разнообразни горива

Котлите за качествени дървесни пелети са много популярни отоплителни уреди в Европа, и набират много бързо все по-голяма популярност в САЩ. През 2011 г., има повече от 80 фабрики за пелети в Северна Америка, които произвеждат повече от 1 милион тона пелети годишно.

Едно от предимствата на тези котли е, че те могат да горят различни материали. Докато някои модели да използват само пелети от дървени стърготини, дървесина, кора и други странични продукти дърво, други модели ви позволи да изгаряте голямо разнообразие от биогорива, включително зърната, соя, черупки от ядки, ечемик, сушени костилки от череши, цвеклова каша, пшеница и слънчоглед.

Тази гъвкавост позволява да се намери най-достъпното и висококачествено гориво, което се предлага на местния пазар – което е и един екологичен подход който предлагат котлите за дървесни пелети.

Съобразени с околната среда

Някои потребители инсталират печки за дървесни пелети, защото просто искат да спестят пари за битово отопление. Други могат да оценят спестяването на пари, но са дори по-ентусиазирани от екологичния аспект на горивото пелети. Пелети и други биогорива са възобновяеми ресурси, така че те предлагат много по-зелено решение, отколкото изгарянето невъзобновяеми горива като нефт, въглища или газ.

Изгарянето на биогорива е въглеродно неутрален процес, така че използването на пелети означава, че няма да се добавят към парниковия ефект газове, както бихте направили с изкопаемите горива. Някои експерти смятат, че използването на дървесни пелети ще доведе до елиминирането на 75 процента от въглеродните емисии, които ще бъдат причинени от изкопаеми горива за отопление.

Следователно, можете не само да спестите пари с дървесните пелети, но и да помогнете за опазването на околната среда.

Български пелети клас А+

В България се произвеждат висококачествени пелети. Смолян е район известен с най-високото качество клас А+ на предлаганите пелети. Качествени еко пелети от Смолян може да поръчате от фирмата. Фирмата предлага разфасовки на еко пелети от цена 360 лева на тон. Пелетите са 100% натурални, собствено производство и със сертификат за качество.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!