≡ Menu

Перфектната диета за постигане на кожа без акне

Акнето е проблем, който силно свързан с вашият стомах. Неправилното хранене води до нарушения в храносмилателният тракт. Пържените и консервираните храни отделят при разграждането си токсини, които могат да причинят появата на акне. Ако тялото не може да се освободи от тях, те започват да се натрупват в тялото и резултатът е слаба, бледа и покрита с пъпки кожа. Следващата специална диета може да ви помогне да се спасите от този проблем.

Плодове за закуска

Плодовете са богати на витамини и антиоксиданти, които са изключително полезни за кожата. Причината за консумацията на плодове още от сутринта е, че през нощта докато спим нашето тяло се опитва да се освободи от токсините. Когато закусваме, то превключва своите функции за да преработи храната. Ако консумираната храна е тежка, това отнема дълго време за смилането и, докато плодовете са леки и лесно смилаеми и така ние позволяваме на тялото си да изхвърля токсини по-дълго време вместо изцяло да се концентрира върху преработване на закуската ни. Подходящи плодове за закуска са ябълки, пъпеши, грозде, банани, кайсии, горски плодове и череши.

Храни богати на фибри

Фибрите са жизненоважни за движението на червата. Консумирането на храни богати на фибри ще подобри функцията на червата и така по-бързо ще се изхвърлят токсините от тялото ни. Зеленчуци като броколи, карфиол, фасул, брюкселско зеле, моркови и артишок са богати на фибри.

Храни богати на цинк

Цинкът е изключително полезен в борбата срещу поява на акне. Храните, които го съдържат са черен дроб, слънчоглед, захарна меласа, агнешко и пилешко месо, овес, кленов сироп, соя, жито, синьо сирене, ръж, царевица, херинга, говежда месо, кокосови орехи, пуешко месо, цвекло, орехи, боб, авокадо и грах.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!