≡ Menu

Пет причини да посетим Гърция

1.Атина е столицата на южната ни съседка, като градът играе голяма роля и в Антична Гърция в продължение на много векове. От някогашния зелен град, осеян с множество красиви върби и чинари по улиците, не е останало почти нищо, но Атина предлага много други красиви забележителности. Такива са: Музея на Древната Агора,Музеят на Акропола Византийския музей, Националния Археологически Музей. Не може да се подмине и Античния Партенон.

2. Разположен на брега на Егейско море, Александруполи е относително ново селище в Гърция. Местността е много красива и около града е разположен резерват “Делтата на река Марица”, където гостите ще могат да видят редки видове птици. Емблематичната марка на града е фарът на Дедеагач, който е вторият по височина в Евопа. Може да се разходите по красивите плажове и да се насладите на морето от редицата пръснати кафенета.

3. Много туристически агенции,когато предлагат екскурзии до Гърция, най-често това е до Солун. Културни и исторически забележителности, които си заслужава да се посетят са: Арката на император Галерий, Бялата кула, Църквата „Свети Димитър”. Свети Димитър е патрон на града още от векове, като около мощите на светията има различни притчки, значими за българската история, като най-важна е хипотезата за възраждането на Асеневци. В Тесалоники ще изпиете фрапе или фреш на брега на морето и ще направите шопинг обиколка по желание.

4. Може да отидете на почивка в Гърция, като изберете Кавала.Той се намира срещи остров Тасос. Градът изкусно прави симбиоза между морски и културен туризъм. Тук ще откриерте очарователно пристанище, акведуктът Камарес, красив паметник на културата и историята, висок около 50 метра, всепризнати плажове и много други прекрасни места.

5. Когато говорим за гръцки острови, Санторини неизменно се откроява с лазурните си брегове и плажове (Плажът на влюбените, Белият и Червеният плаж), величествени изреви и залези, забележителните селища.Санторини е една от любимата дестинация за сватбени церемонии и за меден месец. Този вулканичен остров, част от Цикладите, няма да ви остави безразлични. Снимката на статията илюстрира магнетичния остров и е любезно предоставена от туристически информационен портал.

Ако Гърция ви е запленила, то непременно погледнете редицата предложения на туроператори и сайтове за туризъм.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!