≡ Menu

Плажове, пясъци и забележителности в Гърция

С идеята за планувана лятна почивка в южната ни съседка Гърция, може да получите повече от незабравимо изживяване.

Гърция за всички е популярна лятна дестинация, съпроводена от множеството куполи и църкви, малки села и безкрайни плажни ивици, наред с местата за разглеждане. И някъде там, сред най-големите гръцките острови се откроява остров Крит. Той се състои от мили прекрасни плажове и места като района Хания. Този остров е туристическа дестинация, която примамва хора от цял свят.

Остров Крит е най-предпочитаната и популярна дестинация и за туристите по Средиземноморието. Той прилага изобилие от уникални плажове, разнообразни пейзажи, средиземноморски мек климат, пъстра култура и история. На фона на всичко това гостите могат да вкусят от местна кухня и да допринесат за красивите спомени от тази идеална зона за почивка в цяла Европа. Много от чуждестранните посетители отсядат в северната част на острова в и около градовете Хания, Ираклион и Ретимнон.

Това обаче не е всичко от Гърция. Съществуват много обекти за разглеждане по време на лятната ваканция.

Ако сте взели решение това лято да отседнете в топлата ни съседка и да се отдадете на планувана почивка, то добре ще е да се запознаете и с някои впечатляващи местности из нея. Такива са руините на Минойския дворец в Кносос близо до Ираклион, както и венецианските крепости в Ретимнон.

Ако пък търсите традиционните таверни и семейни плажове, то подходящи за посещение и почивка на море в Гърция ще са Йонийските острови. На северозапад на картата се намират Трейс и Корфу, които са част от Йонийските острови. Ахарави и Кавос са смятани за най-добрите места на острова. Популярен е и оживения Лаганас или тихите градове Аликанас и Каламаки. За търсачите на спокойна почивка, добро предложение се отваря в Кефалония, а за търсещите атрактивни плажове – Инстаграм.

Южните острови в Егейско море имат широка пясъчна ивица, която отвежда до стария град на Родос.

Континенталната част на Гърция се слави и с големите имена като Халкидики и Олимпия. Всяка от тях предлага зрелищни пейзажи на цялото крайбрежие. И двата региона служат като чудесни туристически дестинации, предлагат омайна природа обзета от много кипариси и десетки исторически местности. Интересни са и предложенията за разходки и екскурзии до градове Атина и Солун.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!