≡ Menu

Платени или безплатни решения за онлайн магазин – Сигурност

При създаването на един онлайн магазин всеки търговец се сблъсква с два начина, по които може да подходи, а именно безплатна или платена платформа за онлайн магазин.

Естествено между двата типа платформи съществуват и големи разлики. Сред най-големите разлики между двата типа платформи за създаване на интернет магазин са различните степени на оптимизация на отделни компоненти, сред които:

  • Сигурност
  • SEO – оптимизация за търсачки
  • Използваемост
  • Гъвкавост
  • Нужни инвестиции
  • Знания

Днес ще фокусираме нашето внимание върху сигурността в един онлайн магазин.

Сигурност на онлайн магазин

Безплатните платформи за електронна търговия и изграждане на онлайн магазин са не винаги толкова сигурни, колко техните платени аналози. Това може да се окаже проблем за някои търговци с много клиенти и поръчки, защото те рискуват да застрашат личните данни на своите клиенти и по този начин да дискредитира своята фирма.

За да се опитате поне малко да позакърпите положението с вашия безплатен онлайн магазин е добре да го сложите на хостинг, предоставящ достъп посредством SSL – Secure Socket Layer, като така ограничите до определена степен опасните атаки срещу вашия сайт от злонамерени хакери. Естествено за тази услуга ще трябва да платите и по-висока цена.

Няма как да сте сигурни, че при използването на безплатни платформи за онлайн магазини сте 100% защитени, но винаги можете да потърсите PCI съвместима платформа за интернет магазин, която да поддържа освен електронно разплащане и такова, извършено от банкови карти, включително дебитни и кредитни. PCI одобрените платформи са стандартизирани и предоставят относително добра защита срещу измами и кражби на лични данни.

Платените платформи за електронен магазин от своя страна са тествани многократно срещу подобни опасни явления и предоставят доста по-добри гаранции при създаването на ваш собствен онлайн магазин.

Изборът дали ще предпочетете безплатен или платен онлайн магазин е естествено ваш, но имайте предвид, че което излиза евтино, често в живота се оказва и не до там качествено.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!