≡ Menu

Победи диабета по естествен начин

Диабетът е заболяване, което често зависи и от начина на живот. Той се случва тогава, когато в тялото настъпва спад на инсулин.

Инсулинът представлява хормон, който позволява на кръвната захар/глюкозата да влезе в клетките на тялото. Затова неговият дефицит води до високо ниво на кръвната захар в кръвта и поддържа клетките на тялото, лишени от енергия. Диабетът може да увреди сърцето, очите, бъбреците и нервите. Симптомите на диабета включват често уриниране, умора и прекомерна жажда.

Естествено контролиране на диабета

Има няколко природни лечения за контрол на диабета. Тези процедури трябва да бъдат взети под надзора на квалифициран лекар. Специалистът също така трябва да бъде информиран за всички лекарства и природни лечения, които пациентът приема. Освен това, диабетиците трябва да следват редовен режим на упражнения. Физическата активност помага за подобряване на инсулиновата чувствителност и допринася за ефективното използване на кръвната захар и глюкозата. Диабетиците могат да вземат под внимание следните хранителни продукти, които биха могли да помогнат за подобряване състоянието на диабета.

Бадемите могат да помогнат на диабетиците: Един естествен начин за поддържане на диабета в норма е да се включват бадеми в диетата. Бадемите са богати на протеини и не чак толкова калорични. Те помагат за потискане на острия пристъп на глад и поддържат контрол над прекомерното хранене. Бадемът също така помага за укрепване костите на подрастващите и е подходящ за деца, които имат диабет.

Хром при диабет: Изследванията са установили, че диабетиците имат по-ниски нива на хром в телата си. Хромът е минерал, който улеснява обмяната на веществата и подобрява реакцията на клетките на организма към инсулина. Освен това хората, които не са приемали хром, пълнеят по-лесно.

Магнезий при диабет: Магнезият е минерал, който може да се открие в зеленолистните зеленчуци, семената, ядките, пълнозърнестите храни и други. Той е от съществено значение за повече от 300 биохимични реакции в тялото. Минералът също така помага за регулиране нивата на кръвната захар и улесняване на нормалното функциониране на мускулите, нервите, сърцето и други. Няколко проучвания показват, че магнезият може да помогне при състояние на инсулинова резистентност и, че ниските нива на магнезий могат да влошат контрола на нивото на кръвната захар при диабет от тип 2. Въпреки това, магнезият трябва да бъде взет в подходящо количество, тъй като високите нива на магнезий могат да причинят, диария, гадене, слабост на мускулите и нередовен сърдечен ритъм.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!