≡ Menu

Повече информация за крипто валутата Биткойн

Какво е това Биткойн – много често задаван въпрос?

Този въпрос се задава от все повече потребители които разбират, че биткойн става все по-известен, а отговорът могат да намерят точно тук. Първо ще обясним, че Биткойн се нарича крипто-валутата или вид виртуални пари посредством които хората плащат напълно анонимно по между си във интернет.

Важното, което е добре да знаете за тази виртуална валута е, че количеството й не е безкрайно, определено е да са само – 21 милион броя, което не е минус, а предимство спрямо реалните пари. Имаме предвид, че тук няма риск от инфлация както и някой да има много повече от определения брой и да е над останалите. Още една разлика между тази крипто-валута и стандартните е, че 1 Биткойн не може да съществува на две места едновременно.

Хубаво е да разберете, че Биткойн валутата се намират в нещо като онлайн банка, в която се намират всички портфейли на хората които притежават такава валута. От вашия компютър, с помощта на сигурна парола може да влизате в портфейла си и да прехвърляте Биткойн валута на друг човек с нареждане подписано от вашия частен и уникален ключ и с другия – публичен ключ на получателя.

Транзакцията трябва да се потвърди от така познатите ни „копачи“ или хора, които са инсталирали специализиран софтуер на собствения си компютър/лаптоп. Интересно е да знаете, че по всяко време имате възможност да разберете колко са използваните Биткойни, което на практика е невъзможно за лева, долара и всички останалите нормални валути.

Другото интересно е, че тази пари се разпределя на случаен принцип и 21-те милиона Биткойн са поделени да се разпределят до 2140 година, за извършена дейност, а сега можете да видите колко са в обръщение. Разпределението им се извършва от сложна система и няма начин някой да натрупа огромно количество виртуална валута.

Тук няма „супер богати“, тук всеки може да търгува с валута, която на практика е независима изцяло и която поставя всички наравно, няма държави и граници, никой не взима пари за превод и не ви следи.

С Биткойн може да се каже, че сте напълно свободни и това е уникално.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!