≡ Menu

Повишаване на реализациите на рекламния тест

Копирайтингът е едновременно изкуство и наука, която не е лесна за изучаване. Точно това е причината, поради която е трудно да се намери баланс между двете. В случай, че не сте имали възможност да прекарате години в изучаване на тънкостите на занаята, можете да прочетете текста до края. Той ще ви даде някои отправни точки, с които да започнете изучаването на основите на PPC кампаниите.

Техника #1 – Пишете професионални заглавия

Едно от най-важните места, от които трябва да започне оптимизацията на вашия рекламен текст, е заглавието. Те са най-важната част от рекламния текст и винаги можете да кажете дали са успешни, или не, дори и без да разглеждате анализите подробно. В случай, че не можете да уловите вниманието на потребителите си още със заглавието, усилията, които полагате в останалата част на Pay per click кампанията, няма да имат толкова голямо значение.

Как можете да сте сигурни, че пишете невероятни заглавия? Започнете, като изучите най-известните формули, чрез които се пишат заглавия за PPC акции. Копирайтърите са прекарали години в изучаване на най-подходящите конструкции за писане на заглавия. Затова можете да бъдете сигурни, че ще намерите и нещо, което да отговаря на вашата бизнес ниша. Все пак е много важно да се отбележи, че не можете да си позволите да ги прекопирате. Опитайте се да разберете какво прави всяка формула за заглавие толкова мощна и успешна. След това използвайте наученото и го приложете в своята кампания. Това ще ви помогне да привлечете специфична си аудитория.

В случай, че не знаете от къде да започнете, можете да погледнете едно проучване в Visual Website Optimizer. То е използвано от известна скандинавска марка дрехи, които са успели да повишат процентите си на реализация със 127 благодарение именно на правилно написаните заглавия.

Техника #2 – Съсредоточете се върху ползите

Фактът, че телевизорът, който продавате и популяризирате със своята PPC кампания, е 101 инча в диагонал, представлява хубава функция. А фактът, че вашите клиенти ще могат да правят партита с гледане на филми или спорни събития, на което ще завиждат голяма част от приятелите им, е вече полза. Това е разликата между двата термина.

Предизвикателството в писането на рекламния текст за PPC кампания е голямо. Това се дължи именно на ограниченото място, което ви се предоставя. Едно е да пишете реклама за страница от вестник или списание или за целева страница. В AdWords маркетинга трябва да успеете да предадете цялата картинка само с едно кратко изречение.

В случай че имате малко повече пространство за действие, можете да напишете текст, който отговаря на въпросите на вашите потребители. Това е невероятно силен инструмент, когато става дума за изграждане на PPC кампания.

Все пак това не означава, че сте загубени, ако не разполагате с повече място за своя рекламен текст. Тогава е най-добре да прибегнете до изречения, които съдържат фрази, като „Гарантирано 60-дневно връщане на парите”. Това може да е достатъчно да убеди вашия бъдещ клиент да се довери именно на вашата Pay per click акция. Говорим за информация, която е необходима на всеки един клиент, за да вземе окончателното решение за покупка. Поместването й в рекламния текст би могло да изиграе решаваща роля за успеха на цялата PPC кампания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!