≡ Menu

Поддръжка на автоклиматик

Всяка една част от автомобила ви рано или късно може да сдаде багажа и да се наложи по-голям ремонт, дори и при автоклиматикът, който е от голямо значение за комфортното ни шофиране. Всички знаем, че ремонтите по колата са нещо съвсем нормално и няма какво друго да направим освен да идем в сервиз, но трябва да си зададем въпроса дали можеше да избегнем този проблем като сме правили редовна профилактика.

Трябва да знаете, че ако искате автоклиматикът ви да работи добре е желателно да се поддържат и следят редовно. Експертите препоръчват да спазвате съветите им и да следите състоянието на основни части, които се повреждат най-често. И най-добрия пример за това е зареждането с фреон в оторизирани сервизи и огледът за неизправност от специални уреди, които могат да открият проблем в най-ранен етап.

С тези уреди може да се изпробва системата за течове чрез пропускотърсач, да се изтегли с вакуум стария фреон и масло и да се рециклират и след това системата да се зареди наново. Това са много важни действия с които можете да избегнете големи ремонти и честото ходене до сервиза с редица проблеми.

Хубаво е да знаете, че модерните сервизи вече разполагат с напълно автоматизирани машини, които се използват за зареждане на автоклиматици с фреон и смяна на маслото във вашата система и ще проверят за евентуални проблеми, което е доста голяма гаранция, че няма скоро да стъпвате в сервиз за голям и скъп ремонт.

Ако искате да шофирате наистина комфортно и безопасно трябва да поне един път в годината да правите профилактика и обслужване на автоклиматика. Това е тайната за здравия и сигурен автомобил. Не трябва да занемарява нито една система във Вашия автомобил. Оказва се, че не ремонтът, а следенето на доброто състояние на автоклиматика е гаранция за дългото му ползване. Бъдете съвестен шофьор и се грижете за колата си, за да я карате по-дълго време без проблеми.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!