≡ Menu

Подемник за басейни осигуряващ достъпна среда

Стремежът за осигуряване на достъпна среда за хората с двигателни увреждания води до появата на пазара на различните модели платформи за басейни.

Нуждата на тези хора сега може да бъде напълно задоволена благодарение на това съоръжение. Подемникът за басейни осигурява лесният достъп на хората с двигателни увреждания до басейните, било то за лечебни процедури или просто за освежаване и наслаждаване на целебните качества на водата.

Подемникът има семпла конструкция, удобен е и лесно се борави с него, което е едно от неговите предимства. Простата конструкция и привлекателен дизайн, изработен от неръждаема стомана и задвижван от хидравлични води е идеален за употреба в обществени и частни басейни. Спускането в басейна и излизането от него се осъществява с помощта на ръчки и не се изисква никаква допълнителна асистенция от друго лице.Тази негова характеристика е изключително важна. Не се налага присъствието на друго лице в случая придружител за неговото използване.

Максималната тежест, която може да се повдигне с подемникът е 120кг. Височината на повдигане е 1067 мм. А максимума е 1220мм.

Платформата се инсталира изключително лесно и за кратко време. Освен, че се инсталира лесно, платформата се и деинсталира толкова лесно и бързо. Задвижването се осъществява посредством водното налягане на домашната или обществената водоснабдителна мрежа. (минималното необходимо налягане на водата е 3,8 bar). Подводна инсталация не е необходима! Височината на седалката може да бъде настройвана според индивидуалните нужди и тя се завърта автоматично на 90° при спускане или издигане. Минимална дълбочина на басейна – 1050 мм.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!