≡ Menu

Покупка на античен годежен пръстен с диамант

Ето и някои добри съвети, които ще съдействат да направите правилния избор при покупка на годежен пръстен.

На колко години е този пръстен?

Понякога е доста сложно начинание да разберете на каква възраст е пръстена. Някои репродукции са трудно забележими, така че е важно да намерите добър бижутер, който да знае как да различи един наистина античен пръстен, от такъв който е имитация. Ювелирът лесно ще ви каже от коя епоха е пръстенът. Всеки един период има своите тънкости.

Пръстенът с оригинални скъпоценни камъни ли е или е имитация?

Разбира се и имитациите са много красиви, но не са оригинални. Ако половинката ви държи на скъпоценния камък, то не правете грешката да купите имитация. Имайте предвид, че доверието се доказва чрез проверка. И нищо чудно бъдещата ви булка да занесе годежния си пръстен на бижутер, за да провери дали наистина я обичате толкова колкото твърдите. Ако се окаже, че пръстенът е с фалшив диамант, познайте какво ви чака… Проучете добре историята на пръстена, преди да го купите. Как е съхраняван във времето, как да се поддържа в бъдеще. Понякога е нужно да се направи лек ремонт на годежния пръстен, но има и случаи, когато това не е възможно. Много внимателно разгледайте бижуто и се доверете на бижутер, който наистина си разбира от работата. Когато купувате антикварен пръстен, имайте предвид, че един пръстен, който изглежда твърде нов, без износване или ремонт, може да бъде точно това – нов. Ако вие държите да зарадвате любимата си с оригинален пръстен, то той задължително ще има и оригинални стари отрязани диаманти. Диамантите върху пръстена са много важна информация за това, че накитът наистина е старинен. Което води към следващия въпрос…

Как да намерите наистина античен пръстен?

Ако бижутерът ви казва, че пръстенът от 1910 г. и има диамант, който изглежда прекалено блестящ и нов, това е показател, че диамантът е бил заменен. Има много предимства и недостатъци, както при модерните, така и при антични пръстени и всичко зависи от вашия вкус.

Да застраховаме ли пръстена?

Застрахователни оценки са важни, защото те позволяват да инвестицията ви да има по-голяма сигурност. Повечето застрахователни компании няма да застраховат бижутата ви, без да направят необходимата оценка на накитите. Няма значение дали вие ще получите тази оценка от трета страна или бижутера, от който пазарувате. Ако ювелирът не прави подобни оценки, то застрахователите ще предложат някои да направи оценката на пръстена. Може и да поискат две оценки – едната от бижутера, продал пръстена и друга от независим оценител. По този начин застрахователната компания, а и вие ще сте сигурни, че бижуто което искате да застраховате наистина е скъпо и уникално.

Може ли пръстенът да се върне?

Трябва да знаете дали можете да върнете пръстена, дали ще имате някаква гаранция. Повечето антични диамантени пръстени се продават “КАКТО СА”, което означава, че нямат гаранция. Ако нямате гаранция, не можете и да застраховате пръстена. Имайте предвид, че пръстенът често може да се повреди, поради това, че не е сега изработен. Ако нямате гаранция, парите ще отидат на вятъра, а бъдещата ви съпруга въобще няма да е очарована, че годежния й пръстен няма да може да се реставрира и че ще трябва да го изхвърли.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!