≡ Menu

Полезни съвети за карането на ски

Сред любимите спортове на мнозина е и карането на ски. Хората, които обичат да прекарват времето си сред природата често предпочитат да съчетаят тази своят страст с поддържане на добра физическа форма и дух. Този спорт е идеалното решение за изживяването на много емоции, силни усещания и ценни моменти.

За щастие, страната ни притежава много ски курорти, които всяка година събират стотици почитатели на спорта. Сред тях са Пампорово, Банско и Боровец.

Противно на доста мнения, карането на ски не е трудно начинание. Както знаем с желание всичко се постига, така че стига да го имате и вие, без проблем ще научите основните техники и правила. Трябва ви само добра и качествена екипировка, която може да вземете от приятел или да поръчате по интернет. Следващата стъпка е да изберете дали да се учите с група хора или да изберете личен инструктор.

На последно място ще споменем средствата, които трябва да предвидите, тъй като ще ви се наложи да си купите ски яке, панталон, маска, шапка, обувки и т.н. Обмисляйки по-нататъшните си дейности, отделете достатъчно време и пари за ново си любимо занимание.

Щом „откриете сезона“ ще ви трябва и карта за ски съоръжения. Със сигурност ще искате да платите по-малко, а това може да се уреди като си купите такава за целия сезон. Останалите видове – седмична и дневна, ще ви струват малко повече.

Помислете с какво ще се движите в съответното селище. Отиването до там може да се уреди по какъвто и да е начин, но за да стигнете от едно място до друго впоследствие, най-добра работа ще ви свърши личният автомобил. Ако нямате такъв, трябва да отделите още пари за таксита или да вземете на заем от приятел кола, която временно не ползва, например. Е, това е въпрос на възможност и гледна точка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!