≡ Menu

Полезно за принтерите

В днешното динамично общество и напредналите технологии доста често се случва да ни потрябва принтер или мултифункционално устройство и за да не ходим по специализираните офиси е най-добре да си имаме едно под ръка. Когато достигнете момента в който те взели решение да си имате подобна техника от магазина ни е добре да знаете основните критерии, на които внимателно трябва да обърнете внимание при тази покупка.

Това, което гледа всеки един човек на първо място е цената, но не всеки знае, че не трябва да се гледа само цената на принтера, но и стойността на така нареченото притежание или колко ни излиза една отпечатана страница. Експертите в бранша казват, че трудно може да се направи изчисление колко броя отпечатани страници можем да направим с познатия ни патрон с мастило, а понякога се оказва, че те са прекалено малко. Хубаво е да гледате характеристиките на устройството преди да го купите и да съжалявате, защото понякога евтините машинки се оказват по-скъпи.

Другото, което гледаме при такава покупка е дали устройството е цветно или монохромно, като повечето хора без да се замислят се хвърлят на цветните принтери, но това не винаги е добрият избор. Трябва да сте на ясно, че в момента има два вида цветни принтери -мастило струйни и лазерни, като мастило струйните са по-евтини, но в същото време са по-бавни, по-лесно се развалят, консумативите за тях са по-скъпи и често не си заслужават парите. Така се оказва, че този вид принтери ще ви излезе доста скъп заради консумативите или така познатите ни глави с мастило, които се свършват за рекордно кратко време, а и никак не са евтини.

Предимствата на цветните лазерни принтери са бързината, ефективното използване на консумативите и по-малкият риск от повреда. Тук обаче трябва да купувате и трансферно платно, фото чувствителен барабан и фюзер. Определено първоначалната инвестиция е много по-голяма, но качеството също.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!