≡ Menu

Поп-фолк радиата набират скорост

Един общоизвестен факт съобщиха проведените неотдавна пийпълметрични проучвания извършени от най-уважаваната агенция за интернет нагласи на хората в Централна и Източна Европа – Гемиус. С петнайсет процента се е увеличило търсенето на поп-фолк радиостанции в България в интернет търсачките сочи изследване направено в началото на 2011 година. Този резултат надали ще учуди някой, като имаме понятие какви са предпочитанията на хората, а и трябва да се отбележи, че през първата част на годината празниците са повече в сравнение с втората. Това неимоверно допринася за увеличаване на интереса към чалга музиката.

Неоспорим първенец както при онлайн и ефирните радиостанции излъчващи такъв стил музика са радио Веселина и радио Вероника. Двете радиа държат почети аналогичен пазарен дял (около 30%) измежду лицата които слушат чалга. Не всички потребители на интернет обаче, имат възможност да слушат радио Веселина на своите компютри. Проблема идва от там, че онлайн предаването се осъществява от телевизията, а те от своя страна доставят достъп до предаването само на потребители чиито интернет доставчици имат сключен договор с тях.

Радио Веселина

Веселина е една от първите частни радиостанции в България. През 2006-та година радиото беше закупено от медийната корпорация SBS Broadcasting Group. Радио Веселина се сдоби мощна финансова инжекция и от тогава излъчва в цялата страна от София. В този момент радиото може да бъде слушано ефирно от над 55% от жителите на страната. Има изградени 16 радиопредавателя в 16 ключови областни града.

Радио Вероника

Преди малко повече от месец, радио Вероника стана на 4 години. Въпреки крепката си възраст, радиото е доста популярно сред любителите на чалгата. Девиза на радиото “Ритъмът на сърцето” е познато дори и на хората които не слушат радиото. Радиото излъчва ефирно в следните градове: Стара Загора, София, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, Варна, Благоевград, като сигнала се улавя и в околните до посочените градове по-малки населени места. А всички други, които искат могат да слушат радио Вероника онлайн.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!