≡ Menu

Поставяне на естествен фурнир на врата

Поставянето на естествен фурнир върху вратите в едно помещение може съвсем да промени усещането за него. Вратите с естествен фурнир са красиви и много наподобяват истинско дърво.

Фирмата предлага красиви врати с естествено покритие за всеки вкус

Фурнирът е тънък лист от естествен материал, който се залепва върху повърхността на вратата. Собствениците на домове, вече имат много голям избор от врати с естествен фурнир. Те са изработени, за да наподобяват всички видове дървета, без това да вреди на околната среда. Освен това, вратите с естествен фурнир са леки и лесни за почистване.

Вратите с естествен фурнират имат и друго сериозно предимство. Естественият материал може да се залепи на всяка врата само в рамките на няколко часа. Това е наистина скоростен ремонт. За по-опитните, които вече са боравили с материала, вероятно времето може да се съкрати и наполовина.

Какво е необходимо за проекта?

За осъществяването на този проект, трябва да се набавят наистина много материали и някои инструменти, все пак трябва да се отбележи, че никой няма да се затрудни да ги намери. Естествено започва се с фурнир, който е достатъчен, за да покрие една врата от двете ѝ страни. Най-подходящото залепващото средство за подобен род домашни ремонти е контактен цимент. Освен това, всеки, който иска да се занимава с този вид дейност, трябва да се снабди с чисти четки за боядисване. Добре е да има под ръка чук, както и отвертка. Освен това, трябва да се набавят и няколко кърпи, както и малък блок дърво за прилагане на натиск. За измерването се използва рулетка или друго средство.

Инструкции за залепването на фурнира

Вратите с естествен фурнир често страдат от сходни проблеми. Често се случва фурнирът да бъде неправилно залепен, което води до грозни последици, като мехури. Добре е листовете от фурнира да се подготвят, за да се аклиматизират в същата среда, в която се намира и вратата. Обикновено за вратите с естествен фурнир е достатъчен период от 48 часа преди инсталацията. В случай, че вратите с естествен фурнир са стоманени, то няма проблем материалите да се оставят навън.

Свалянето на врата

Преди вратите с естествен фурнир да станат такива, те трябва да бъдат свалени от пантите. Това е трудна работа за някой с по-малко физически сили, затова трябва да се подхожда много внимателно. Първо се отстранява горната панта, а след това врата излиза сама. Следва тя да бъде поставена на проветриво място, където да се започне с поставянето на фурнира. Освен това, вратите с естествен фурнир често имат проблеми, защото собствениците им са забравили да ги почистят преди залепването. Това е много важна стъпка, която пести много проблеми и не бива да се пропуска.

Площта на врата трябва да бъде измерена с рулетка или друг уред. Това ще даде размерите, в които трябва да бъде изрязан естественият фурнир. Все пак трябва да се вземат предвид и ръбовете на вратата. Често срещана грешка при вратите с естествен фурнир е, че това е стъпка, която се пропуска. Поради тази причина, те често изглеждат незавършени.

Вратите с естествен фурнир се залепват благодарение на контактен цимент. Той трябва да се разбърка, според изискванията, които са посочени на опаковката. Сместа се нанася с помощта на четка за боядисване. Облицовката се поставя внимателно на мястото си на врата. Трябва да се приложи лек натиск, за да се залепи добре. Може да се използва и лак, който да прецизира изгледа към вратите с естествен фурнир.

Времето е изключително ценно днес и ако не желаете да го губите с ремонт на старата ви врати, направете една онлайн обиколка в магазина за врати на на фирмата ни.

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!