≡ Menu

Построите сами вашият мечтан дом

Мислили ли сте да построите сами вашия желан дом? Цените на недвижимите имоти, които се покачват или се задържат високи, подтикнаха много хора да разучат предимствата от това да създадеш проект на къща и да го реализираш, а не да закупиш вече построена. Възможността сам да прецениш кое е необходимо за твоя дом и да го създадеш по твой стил и вкус, набира все по-голяма популярност. Тази идея се развива все повече не само на Запад, но и у нас.

Когато се обърнете към специалисти, които да изработят вашия проект на къща, ще разберете, че вече има много проекти, които може да погледнете и да изберете някой от тях. Фирма като Архитектурно студио “Пловдив Дизайн” разполага с множество предложения за готови проекти на къщи – виж всички проекти. Но ако не харесате никой от предложените, поискайте да бъде изготвен нов, който ще отговаря на вашите изисквания. Повечето фирми, които работят в този бранш, имат възможността да изработят проект на къща специално за клиента, за да задоволят всички негови нужди. Съветваме ви да участвате активно в изготвянето на проекта. Кажете на проектантите в какъв стил искате да бъде вашият бъдещ дом – модерен или традиционен. Създайте лист с вашите желания и критерии, за да улесните работата на екипа, който работи по вашия проект на къща.

Проучете добре фирмата, на която ще възложите вашия проект на къща. Обикновено сайтът и ще ви даде една добра представа за нейната работа. Разгледайте нейни вече осъществени проекти. Прочетете коментари на клиенти, които са се възползвали от услугите на фирмата, за да разберете дали са останали доволни от нейната работа.

Докато проектът на къщата ви се осъществява, трябва да сте в непрестанна комуникация с фирмата, която сте наели. Обсъдете всички аспекти на вашия бъдещ дом. Помислете колко да бъде голяма всяка стая, от какъв материал да бъде изградена къщата ви. Въпреки че строителните материали могат да се окажат доста скъпи, съветваме ви да изберете най-качествените, за да запазите вашия дом през годините. Колкото по-качествено е построен той, толкова по-малко поддръжка ще изисква за напред. За това е важно и да уточните бюджета, с който разполагате. Не забравяйте, че след осъществяването на вашият проект на къща, ще имате допълнителни битови разходи, като закупуването на мебели.

Нужно е да прекарате електричество до вашия нов дом. Обърнете се към Електрото, но ви предупреждаваме, че те не са задължени да ви осигурят такова. Ако парцелът, върху, който е изграден домът ви, е трудно достъпен, електроснабдителят може да реши, че му излиза твърде скъпо да ви осигури електричество.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!