≡ Menu

Почивка – къде точно и защо точно там

Как най-лесно да организирам почивката си?

Най-простия и бърз начин да си осигурите почивката е като направите резервация на хотел онлайн. Изберете своята дестинация и направете резервацията си – това е.

Кой е най-евтиния курорт за почивка на планина?

Безспорно най-евтината зимна дестинация за ски почивка е Банско. Това е най-евтиния зимен курорт не само в България, но и в цяла Европа – според класациите на няколко авторитетни туристически медии Банско е най-евтин сред няколко стотин ски курорта, обхванати в изследването.

Кой е най-евтиния курорт за почивка на море?

Най-евтиния морски курорт е Слънчев бряг, но трябва да се има предвид, че Слънчев бряг е най-изгоден само сред класическите курорти по морето. Освен курорти, по Черноморието има множество населени места – крайморски градчета, селца и ваканционни селища, където може да си организирате още по-евтина почивка. Ако сте готови да пренебрегнете комфорта на класическите хотели и къщи за гости и имате по-приключенски дух, тогава можете да летувате и на къмпинг, но трябва да се има предвид, че почивката на къмпинг не е много по-евтина от почивка в евтин хотел или в прилична частна квартира.

В какви села и градове по морето може да летувам?

Населени места, където може да изкарате спокойна и сравнителна евтина почивка на море, са например Обзор, Баня, Бяла, Ахелой, Равда, Поморие, Сарафово, Черноморец, Приморско, Китен, Лозенец, Синеморец, Царево, Ахтопол.

В какви къмпинги по морето може да къмпингувам?

Къмпинги по Черноморието, където също може да изкарате незабравимо лято, са например къмпинг Свети Георги край Балчик, къмпинг Горската Фея край Албена, къмпинг Райски кът край Варна, къмпинг Ахелой край Слънчев бряг, къмпинг Градина и къмпинг Златна Рибка край Созопол, къмпинг Арапя и къмпинг Нестинарка на юг от Приморско, къмпинг Корал край Лозенец и т.н.

Къде по морето има балнеокурорти?

Най-популярния балнеокурорт по Черноморието е Поморие, известен с лечебната си кал. Най-полезен е въздуха над Свети Влас край Слънчев бряг, тъй като точно на това място става уникален сблъсък на въздушни маси от морето и планината, което води до отрицателна йонизация на въздуха. Минерални извори има край Бургас, както и в курортите Албена, Златни пясъци, Св.Св. Константин и Елена – в тези курорти няколко хотела използват минералната вода за спа-процедури.

Кои са най-добрите хотели на морето и най-добрите спа хотели?

Най-добрите хотели по Черноморието за 2012 година са хотелите Естрея Палас и Естрея Резиденс в курорт Св.Св. Константин и Елена, а най-добрия спа хотел е Каменград хотел и спа в Панагюрище. Но отлични 4 звездни хотели има практически във всички морски и спа курорти.

Колко струва почивка на морето?

Разбира се, това зависи от мястото за подслон, което сте избрали и от продължителността на престоя. Според официални статистически данни, българина отделя средно около 600-700 лева за лятната си почивка (за един човек), която е със средна продължителност от седем-осем дни. По-скъпа с поне 15-20% ще ви излезе почивка по северното Черноморие (на север от град Обзор – курортите около Варна), в сравнение с почивка по южното Черноморие (курортите и селищата в Бургаска област). По-малко главоболия ще имате, ако предпочетете почивка пълен пансион. Но тя ще бъде и по-скучна. Почивка all inclusive през пик-сезона (юли, август) ще ви струва средно около 120 лева дневно. По северното Черноморие тази цена скача до 130-140 лева, а по южното пада до 90-100 лева. Най-популярни са 3-звездните хотели, които предлагат нощувки на средна цена около 35-40 лева за едно легло в двойна стая (70-80 лева за двойна стая). Най-изгодните оферти за пълен пансион за една седмица за тричленно семейство, се движат около 1000-1200 лева. Цените за нощувка в частна квартира се движат средно около 15 лева за легло. Най-евтините квартири са около 7-8 лева леглото.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!