≡ Menu

Почивка на море и хотели в Свети Константин и Елена

Св. Св. Константин и Елена е забележителен с това, че е най-старият курортен комплекс на българското Черноморие. Разположен на едва на 6 километра северно от Варна, а възможностите за нощувки са огромни. Освен хотели в Св. Св. Константин и Елена са разположени и множество почивни бази.

Името си Св. Св. Константин и Елена получава съвсем скоро, а много хора от околността все още използват старото такова, а именно курортен комплекс Дружба. Част от атракциите за всеки избрал ваканция и настаняване в хотели в Св. Св. Константин и Елена са и двата открити целогодишно басейна с топла минерална вода. Този факт прави от Св. Св. Константин и Елена целогодишно посещавано място за туристи от най-различни държави.

Именно минералните топли извори и красивия плаж са причината за развитието на курортното селище през годините, като характерно е това, че има не един, а цели 7 извора, нещо, което не се среща никъде другаде на Стария континент. Дебита на водата е 175 литра в секунда, а температурата й варира в порядъка между 40 и 60 градуса и има силно изразени лечебни свойства при редица заболявания, като се счита, че дори византийската императрица Елена и нейния син – Константин са посещавали често изворите, от където пък и днешното име на курорта.

Все пак избор да резервират стая или апартамент в хотели в Св. Св. Константин и Елена правят най-вече български и руски туристи. В Св. Св. Константин и Елена обстановката е обособена така, че да имате чувство, че сте в отделен град. В курорта е ситуиран полицейски участък, аптека, здравен център, тенис кортове, футболни игрища, както и разбира се десетки летни атракции за гостите му през летния туристически сезон.

Със своите 50 хиляди квадратни метра плажове Св. Св. Константин и Елена се е превърнал в едно високо ценено място и в контекста на летния, наред с лечебния туризъм. Множеството хотели в Св. Св. Константин и Елена пък са в състояние да отговорят на всички ваши очаквания и желания, за да осъществите своята перфектна лятна почивка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!