≡ Menu

Почистване в София – нещо крайно наложително

София е мръсен град и апартаментите в него се нуждаят от всекидневно почистване. Ако живееш в София, от време на време ти се приисква да се обърнеш и към специализирана фирма, било за нещо много специално – например изпиране на меката мебел, било за цялостно, генерално почистване.

Много автомобили, много битови замърсители, на всичкото отгоре от година на година улиците в София все по-рядко се мият и в резултат са вдига такава прах, че вечер след работа е достатъчно само да прекараш пръст по мебелите и отново да посегнеш към телефона на фирмата за почистване в София. Това, разбира се, особено важи за летния сезон, въобще за топлите месеци, когато прозорците са широко отворени. Тогава се налага всекидневно бърсане на праха и пускане на прахосмукачката, а най-малко веднъж седмично миене на подове и черчевета, на кухненската бяла техника и пр.

Каквито и да са постоянните грижи за хигиената на един дом в столицата, би било добре на няколко месеца веднъж да имаме възможност да си поръчаме фирма за почистване в София. Едно, че така ще ни разтовари от много усилия, второ, че ще извърши работата качествено и професионално, трето, ще ни спести време, за да можем да излезем като хората и да мърсим. Това не е шега, нали именно живеещите в София мърсят така целенасочено, че улици, площади, алеи, сгради, всичко се нуждае от едно хубаво почистване.

Тъй че оставяме хората да ни чистят къщата, а ние отиваме да мърсим. Купуваме си семки, люпим и плюем. Накрая смачкваме пакетчето на топче и се опитваме да вкараме гол в една отворена врата. Не успяваме, то тупва на тротоара до улука. Голяма работа, допиваме си водата и шитваме шишето до книжното топче да му прави компания. Какво ни пука, все някой ще организира някое голямо почистване в София, ще се съберат достатъчно на брой хора, те да му берат гайлето. (Ние нашето сме си свършили, вкъщи ни е чисто, на улицата – мръсно. За да се разбира колко ни е чисто вкъщи, иначе кой ще забележи?)

Е, може би не са точно такива мислите на цапащите безспир градинки, улици и площади, но накрая все пак това излиза – грижата им за у тях си обикновено е много по-голяма от грижата им за околното пространство – там се надпреварваме кой е по-голям: Мръсньо от Цапотко, Свинчо от Прасотко и т.н. И докато фирмите за почистване в София не остават без работа и непрекъснато са викани по домовете, околното градско пространство е обявило конкурс как да се нарича: Оборище, Свинарище, Торище, Гадощица или нещо подобно…

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!