≡ Menu

Почистване на златни бижута

Предоставяме на Вашето внимание няколко лесни за реализация идеи за почистване на бижута в домашни условия. Пожелаваме Ви приятно четене и винаги бляскави златни бижута.

Да поддържаме златните си бижута чисти е изключително просто и възможно да се извърши вкъщи. Въпреки, че златните бижута не потъмняват като други метали, е възможно да съберат мръсотии и да се изгуби блясъка им. За да поддържате златната си бижутерия с вид на нови, прилагайте тези няколко трикове.

Сапунка и вода

Вярвате или не, но можете да изчистите злато със сапун и вода, но това се прилага най-успешно на бижута, които са гладки и без инкрустации по тях. За начало подгответе малък съд с топла, но не гореща вода и сложете малко от течността за измиване на съдове. Поставете бижуто в разтвора за 20 минути. После изплакнете и вземете суха памучна кърпа, за да подсушите бижуто. Чрез този трик ще изчистите всички мазнотии от козметика и всекидневно носене, и бързо ще възвърнете предишния блясък на накитите ви.

Почистване на златни бижута със скъпоценни камъни

Ако вашето бижу има скъпоценни камъни, можете лесно да го изчистите в дома ви, без да се притеснявате, че ще увредите камъните. От изключително значение е да не слагате бижуто в течност, тъй като тя може да влезе в тесните пространства между метала и скъпоценния камък и да причини ръжда, обезцветяване или да разхлаби камъните. Тук следвайте процедурата, описана по горе, но вместо да потопите бижуто в сапунка, навлажнете суха кърпа в течността и нежно го изчистите с нея. За изсушаване използвайте отделна кърпа. После поставете бижуто да изсъхне, така че влязла вода в него да може да се оттече свободно.

Почистване на трудно достъпните места

Ако вашите златни накити имат трудно достъпни за почистване места, обикновено потапянето в сапунка няма да помогне. Намерете четка за зъби с много мек косъм и я използвайте за почистване на трудно достъпни места. Почистването на златни накити в домашни условия е сравнително лесно и не струва пари, а може да ви помогне да възвърнете блясъка на любимите накити.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!