≡ Menu

По-добри резултати във фитнеса

Днес ще ви представим един метод използват от много години насам, чрез които бодибилдърите и любителите са увеличавали драстично своите постижения във големината на мускулите. Методът представлява бавно и контролирано изпълнение на негативната част на упражненията. Той може да се обясни чрез терминът TUT (time under tention) – време под напрежение.

Какво означава това? Това просто казано е времето през което мускулът ви стой под напрежение. За съжаление повечето трениращи обръщат внимание на повторенията и сериите но не следят и времето за което изпълняват дадено повторение.

В крайна сметка една серия от 10 повторения, може да се изпълни за 15 секунди със дадени килограми, но в същото време ако изпълните тази серия със бавно темпо (например 3:0:1 = 3 секунди негативна част, 0 секунди почивка и 1 секунди позитивна част) ще натоварите мускула си многократно в резултат серията ви ще бъде изпълнена за – 40 секунди и ще имате и много по-добри лични резултати в покачването на вашата мускулна маса.

Обикновено този похват се изпълнява на базови упражнения (клек, избутване на щанга от лег, преса с дъмбели от лег, мъртва тяга, римска тяга, кофички, набирания и др.) за да има оптимално натоварване в пълната амплитуда на упражнението. Ако искате да научите повече по темата може да ни посетите на адрес.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!