≡ Menu

Празници с Дете

Не се оправдавай с малкото човече за липсващия си социален живот, което прави гостуванията просто невъзможни. Всичко зависи от твоето желание и организация.

След студените зимни дни идва ред на слънчевите разходки и преживявания. Със сигурност си зажадняла за социални контакти, омръзнало ти е от обиколки по детските магазини, а малчо е любопитен към всичко ново и вълнуващо. Ето защо не бързай да откажеш поканата за гости, като пресметнеш всички неудобства и трудности, а помисли как можеш да осъществиш мероприятието.

Кога можеш да приемеш, че възрастта на детето позволява да отидете на гости? Еднозначен отговор няма. Всяка възраст има своите особености, а и всеки мъник е различен – с неповторим характер и определени навици. Ако твоето съкровище още от бебешка възраст се среща често с нови хора, ще се чувства прекрасно във всяка обстановка. При положение, че малкото ти е комуникативна личност, не го лишавай от радостта да общува. А ако е обратното, може би, от една страна, причина е характерът, но от друга – допуснатите от теб грешки (поради различни опасения все си избягвала срещата с повече лица).

Има един такъв анекдот: У дома е празнично, събрали са се гости. Мъничето идва при мама и с цяло гърло казва: „Мамо, искам да пишкам.” Майката се смущава, но тръгва да води детето към тоалетната, като през това време му изнася цяла лекция как трябва да се държи пред гости. Накрая помолва сина си при следващата подобна ситуация да дойде при нея и да каже: „Мамо, искам портокал.” Детето се съгласява. Следващия път, когато отново има гости у дома, малчо идва при мама и гордо казва: „Мамо, искам портокал и искам да акам!” :).

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!