≡ Menu

Предимствата на ламинирания паркет

Един от основните въпроси, прибягвайки до освежаване на жилището или при изграждането на ново такова, е какъв тип подова настилка да изберем. Вълнуват ни обичайните категории: качество, дълготрайност, съчетан изглед и решение. Несъмнено през последните години на територията на страната изгря новата звезда на подовите настилки, а именно ламинираният паркет. Защо той стана предпочитаното решение?

Едно от първите негови предимства, безсъмнено е неговото богато разнообразно цветово и видово предлагане. Когато сте решили да се обзаведете с ламиниран паркет, то пред Вас ще се открехне такова разнообразие, че трудно да намерите дори себе си вътре в него. Избере как да изглежда чисто визуално: плочки, теракот, мрамор, камък и др. Всичко това спомага Вашата индивидуалност да проличи за пореден път, подбирайки този вид и краска на ламинирания паркет, който най-много ще отива на жилището Ви, офис изгледа и т.н.

Не смея да степенувам предимствата, тъй като под второ предимство тук поставям достъпността, а това в повечето случаи е водещият фактор при избора на подовата настилка. Няма две мнения по въпроса – ламинираният паркет е едно от най-ефективните решения, когато водещия мотив е цена. Самото му монтиране е бързо, лесно и евтино. Всичко това се обуславя от горе споменатото изключително разнообразие.

Много от хората се притесняват, относно качествените показатели на своя избор и да – имат право. Като всяко едно нещо и качеството на ламинираният паркет зависи от един най-важен фактор – материалът, от който е направен основният му слой отгоре и степента (класът) му на износоустойчивост. В нито един момент не оставайте с впечатлението, че дебелината на паркета е гаранция за качество. Точно този слой специално покритие го предпазва от вредните външни въздействия и спомага за запазването на неговия блясък. Всичко това прави тази подова настилка достойна за съревнование с лидерът в това отношение дърво.

Пословична е и неговата издръжливост, трайност и поддръжка. Висококачествения ламиниран паркет не се поддава толкова лесно за вредни външни влияния, за разлика от килимите, паркетите и различни винилни настилки. Устойчив е на надрасквания в определени граници, като за това носим отговорност самите ние, когато не сме запознати с особеностите на мебелите в къщи и в частност техните крачета. Почистването е изключително лесно, като за тази цел може да използвате мокър парцал или най-обикновена прахосмукачка. Петна по ламинирания паркет от различни видове напитки: сокове, кафе, вино, мазнини и т.н. се почистват без абсолютно никакви проблеми. Поради факта, че 90% от съдържанието на ламинирания паркет е дърво, неговата топлоизолация е в пъти по-добра от тази на гранитогреса, балатума, теракота.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!