≡ Menu

Предимства които носи наторяването на посевите и растенията

Много градинари избягват да използват изкуствени торове за своята градина поради факта, че се страхуват за своето здраве. До момента обаче съвременната наука е доказала, че тяхната употреба е напълно безопасна и безвредна. Поради тази причина процента на хора, които се доверяват на качествени и проверени торове, които да подобрят добивите непрекъснато нараства. Освен, че увеличават добивите те подобряват и здравето на растенията и ги предпазват от вредни плевели.

Основната причина поради която хората прибягват до употребата на торове е липсата на достатъчно хранителни вещества в почвата, които да изхранят растенията. Това се забелязва доста често, защото възстановяването на запаса от хранителни вещества е бавен процес, който обикновено отнема повече време от извличането им от посевите. Когато сме изправени пред подобна ситуация използването на торове става задължително.

В зависимост от това колко бързо е необходимо да доставим скъпоценните хранителни вещества на растенията се определя и какъв вид тор ни е необходима. Ако се налага посевите веднага да си набавят нужните им съединения се използват течни торове. Популярни течни торове са продуктите на Амини Квилант и Тера-Сорб. Те се нанасят най-често върху листата и започват да освобождават хранителните си съставки почти веднага.

Ако искате да подхраните почвата още преди да сте засели посевите е необходимо да използвате твърди или гранулирани торове. Те отдават своите хранителни вещества в продължение на месеци и имат положителен ефект в дългосрочен план. Преди да пристъпите към тяхната употреба обаче трябва да направите химически анализ на почвата, който да покаже точно от какви елементи изпитва най-голям недостиг тя. От там можете и най точно да изберете продукта, който ще ви свърши най- добра работа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!