≡ Menu

Преди големия полуфинал

След броени часове ще разберем, коя двойка ще се бори на финала на четеринадесетото подред европейско първенство по футбол в Полша и Украйна. Едни от най-оптимистичните футболни прогнози поставят Португалия и Италия на последната права, но едва ли това ще се случи.

Първия полуфинал ще изправи Португалия и Испания, но далеч по-интересната и интригуваща среща е втория мач между отборите на Германия и Италия. Италия са сочени за аутсайдер в мача, но пък през годините няколко пъти подред са изхвърляли силна Германия на този етап. Сега обаче доста сериозни проблеми има пред Чезаре Прандели.

За разлика от германския тим на Йоаким Льов, който излиза с всичко най-добро напред, то Прандели ще трябва да помисли, как да позиционира и подреди играчите си, като се лиши от услугите на Даниеле Де Роси и стоящия непосредствено пред вратаря Игнасио Абате. Тези две имена няма как да не окажат негативно влияние върху играта на скуадрата, а видяхме, че и двамата не успяха да изиграят целия мач срещу Англия и излязоха, страдайки от мускулни растежния и прилежащите им контузии.

На мястото на коравия Абате добре стоеше Кристиано Маджо, но той не можа да се опази и рефера му вдигна жълт картон, който е втори за него и сега и той няма да може да играе на така важния полуфинален мач. Освен тях двамата, Прандели не се знае дали ще може да пусне в игра и Киелини.

Киелини е с контузия в бедрото, но за него има някакви шансове. Заедно с него, Тиаго Мота остава под въпрос до началото на мача и за него ще се решава непосредствено преди старта на срещата.

За Германия всички тези проблеми идват като по-поръчка и немския тим вероятно ще разпердушини отслабената Италия. Не се знае още с каква схема, ще играят Италия, защото всеки път ги виждаме в различна светлина, но Германия по-всичко личи, че ще излязат построени, също както в мача срещу Германия.

Каквото и да се каже преди този мач, всичко ще се разбере едва след края на срещата. Германия както казахме са по-добре във всеки един аспект, но Италия пък показаха, че могат да са неудобни на всеки един изпречил им се. Футболните коментатори и анализаторите, както и сайтовете за футболни прогнози посочват само и единствено Германия като победител, но дали “топката” отново няма да се обърне?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!