≡ Menu

Премахване на татуировки и премахване на бръчки ефикасно

Премахване на татуировки е процедура, която се налага на все повече хора в днешно време. По редица причини татуировката ни не ни е нужна. Естетически е остаряла и некачествена, не желаем вече на определени места по тялото си да имаме рисунки или поради здравословни съображения. Каквато и да е причината – факт е, че днес можем съвсем лесно, безболезнено и ефикасно да премахнем нежелания от нас татус. Често пъти нежеланата татуировка пречи на работата ни, на стила ни на обличане, положението ни в обществото и ни се иска да я махнем възможно най-бързо. По същият начин стои и въпросът с неприятните бръчици по лицето и шията. С напредването на възрастта те се увеличават неусетно и в един момент си даваме сметка, че имаме нужда от премахване на бръчки и то ефикасно.

Как можем да премахнем нежеланите си татуировки по тялото?

Един от най-съвременните, сравнително бързи и ефикасни методи да се отървете от нежеланата си татуировка е, чрез помощта на лазерна технология. Този метод е много безопасен, кожата на тялото ни, дори и татуса да е на по-нежни и интимни места не се раздразва и уврежда. Лазерната система за премахване на татуировки се нарича Skinlight. Как точно действа тя и какви са удачните лазери? С годините, утвърдени и иновативни марки лазерни системи, които са се доказали като такива, са тези на Фотона. Всъщност татуировката е въведен натурален пигмент по изкуствен начин в кожата, чрез множество убождания. За да се изсветли и премахне оцветения кожен пигмент, то лазера трябва да действа в определени светлинни спектри. Това се налага, защото всеки цвят си има специфичен светлинен спектър на поглъщане!

Така например различните цветове лазерен лъч, са различно ефикасни за отделните цветове. Червения лазер много добре поглъща зеления цвят и е ефикасен при премахването му от кожата. Най-голямото предизвикателство са многоцветните татуировки, особено когато в тях преобладават цветове, като зелено и жълто или пък цветове светещи, като флуоресцентни. Монохромните татуси от черно и синьо мастило се заличават значително по-лесно. Важно е да се отбележи, че колкото по-нова е една татуировка, толкова по-трудно е заличаването и. При нея пигментите са прекалено силни и трябват повече процедури. Това, което прави лазера е да разбива пигментите на татуировката, на малки частици, за да се изхвърлят те от кожата.

Типа лазери Skinlight действат на база мощни и кратки импулси. Така кожата ни е обезопасена, а премахването на татуировката гарантирано ефикасно. Лазерния лъч поглъща основно пигментираната кожа и затова околната тъкан не се уврежда! Буквално няколко седмици след процедурата татуса избледнява пред очите ви. Многоцветните татуировки се третират с комбинирани дължини на вълните на лазера. Обикновено две, три или повече процедури по премахване на татуировки са нужни. Между тях е нужно и разстояние от поне 4 или повече седмици!

Ефективно премахване на бръчки

Бръчките се появяват постепенно, но в един момент забелязваме, че са станали много. В областта на шията и лицето в зоните около очите и устните те са най-интензивни. Ефективната им терапия и премахване са много важни за една дама. В случая иновативното и ефективно решение днес са филърите, които освен че попълват зоните с бръчки и провиснала кожа, стимулират и образуването на естествен колаген или хиалурон в кожата. Освен с помощта на подкожни пълнители, като био стимулаторите на Ellanse или хиалуроновите филъри на Perfetha, бръчките по лицето и шията могат ефикасно да се премахнат и с помощта на лазер.

Докато подкожните пълнители на база хиалуронова киселина или колаген попълват моментално и резултата от процедурата е видим веднага, третирането с лазер изисква малко повече време. Процедурата по подкожното инжектиране на този род филъри е безболезнена и дори в обедната почивка може да бъде извършена. Лицето ви е оформено перфектно и възвръща моментално младежкия си вид. Новата лазерна технология на Фотона за подмладяване на лицето е ефикасна и перфектно изглажда набръчканата кожа. Тя действа, обаче постепенно както вече споменахме, а не моментално, като един филър. Този тип лазери работят с кратки и мощни импулси, като инфрачервеното им излъчване отново стимулира производството на колаген и след няколко процедури лицето и шията са видимо изгладени, а кожата не се уврежда! След лазерните процедури кожата на третираните участъци е зачервена, но това изчезва до час, два и не остават никакви следи. Премахване на бръчки днес е напълно възможно без оперативна намеса и за това изброените по горе методи са идеални.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!