≡ Menu

Проблемите на големите компании с локалното търсене

Силното присъствие в локалното търсене е било винаги много важно за големите компании, които имат много местоположения. Google продължава да повишава значението на местните резултати с промените, които бяха въведени в Knowledge Graph и Local Carousel.

90% от потребителите използват търсачките, за да осъществят локално търсене. Тези заявки се подават както през десктопа на настолни компютри, така и през мобилни устройства, като се използват браузъри и приложения. Често в резултатите на изследванията започват да участват и други мобилни устройства, които могат да осъществят връзка с интернет. Такива например са GPS. Може да се каже, че всяка интернет транзакция има връзка, защото устройствата дават координати за местоположението.

Тактики

Важно е да се отбележи, че SEO оптимизацията за локално търсене и вписването в различни местни справочници са две коренно различни тактики. Те са силно преплетени и всяка една от тях има огромно значение за успеха в резултатите от търсенето. Най-мощната търсачка подрежда фирмите с мултилокации на базата на три основни фактора:

  1. Усилията, които се полагат за SEO оптимизацията за местното търсене –
  2. Висококачествена целева страница, която осигурява добро потребителско преживяване
  3. Релевантни линкове, които отвеждат в директории за статии

SEO оптимизацията за това търсене и изработването на PPC кампании наистина отнемат много време и усилия. Все пак процесите трябва да се автоматизират, където това е възможно.

Като имате идея пред какво точно се изправяте, трябва да се отбележи, че доста от нещата трябва да се планират, преди да бъдат изпълнени. Има и някои конкретни стъпки, които трябва да се изпълнят. Като започнете да следвате един по един тези етапи, ще се чувствате много по-спокойни за целия план за оптимизация на сайта си.

Фактори, които можете да подобрите на страницата

Не трябва да се забравя, че в основата на добрите резултати от локалното търсене стоят постиженията в оптимизацията по органичното такова. Това важи за класирането за повечето търсачки. Можете да използвате следните добри практики, за да се изкачите в резултатите от местното търсене:

  • Локализиране на title tag – например „Магазин за спортни стоки в Пловдив”;
  • Оптимизирайте meta descriptions
  • Използвайте схемата за подаване на точни местни данни. За добри резултати в локалното търсене трябва да посочите задължителните данни, като име на фирмата, адрес и телефон.
  • Локализирана URL структура
  • Погрижете се на страницата да съществуват упътвания, които могат да помогнат на вашите клиенти да ви намерят. От Google все по-често се позовават на микроданните, за да се разбира по-добре уеб съдържанието, и препоръчват на уебмастърите да използват правилната структура.

Това са практики, които са наистина много лесни за изпълнение. Все пак те имат много голямо влияние върху подобряването на позициите в местното търсене. Планирайте всичко, за да можете да засечете резултатите от усилията, които полагате за SEО оптимизацията на локалното дирене (както съветват специалистите)

Много е важно да отделите необходимото внимание на преживяванията на потребителя, който попада на целевата страница. Има една интересна зависимост. Нещата, които търсят потребителите, са полезни за вашето търсене. Подобряването им ще ви донесе по-висок ранг. Най-общо казано, ще трябва да интегрирате YouTube, Google Maps, Google+, Google+ Local, Google Webmaster Tools и Analytics.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!