≡ Menu

Проблеми при зареждането на вашата лаптоп батерия

Нещата които дават предимство на лаптопите пред настолните компютри е тяхната мобилност и лесната употреба. Тази възможност за пренасяне навсякъде, като в същото време продължавате работата с лаптопа се осигурява както може би знаете от неговата акумулаторна лаптоп батерия. Не са редки случаите, в които въпреки че сте включили лаптопа към зарядното батерията му не се зарежда, а това е голям проблем. Неспособността на батерията да се зареди ще направи използването на лаптопа неизползваем, затова ви предлагам няколко решения на този проблем.

Проблем с АС адаптера

Ако адаптерът ви не работи правилно, тогава изобщо няма да се осъществи зареждане. В случай, че зарядното доставя по-нисък волтаж от необходимото, тогава то няма да бъде способно да зареди батерията. При разхлабване на намотката или прекъсване на някой от жичките и прави адаптера неизползваем и трябва да го замените с нов.

Проблем със софтуера за управление на захранването

Това е класически случай, при който лаптопът се зарежда когато е изключен, но веднага след стартирането му зареждането спира. Това означава, че има проблем със софтуера. Трябва да влезете в управлението на устройството и да деинсталирате проблемният софтуер за управление на захранването. При Win XP това се прави като деинсталирате „Списък с методи за съвместим контрол на батерията“, след това изберете „сканиране за софтуер“, който бутон автоматично ще намери батерията и ще инсталира последната версия на драйверите отново. Това ще възстанови способността на батерията да се зарежда.

Проблем с вашата батерия за лаптоп

Можете да го установите като премахнете батерията. Включете лаптоп към зарядното и го включете отново. Ако той заработи нормално, значи имате нужда от нова лаптоп батерия.

Още полезна информация относно лаптоп батериите можете да видите в интернет.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!