≡ Menu

Продажба на пожароустойчиви врати

За да не изпадаме в ситуация, в която се обвиняваме, че не сме предприели необходимите действия е добре да се запознаете с качествата и какво всъщност са това пожароустойчиви врати.

Сигурността за много хора е и трябва да бъде на първо място, за това знайте, че врати като тези могат да ограничат за определено време пожара в определена част от помещението, но трябва да бъдат монтирани при специални пожароустойчиви стени, за да има ефект от тях.

Трябва да знаете, че качеството на врати като тези се определя от интервала време което изминава докато вратата успява да задържи огъня в даденото помещение, като най-нисък клас са вратите, успяващи да издържат половин час, което всъщност е достатъчно да реагира пожарния екип. Най-добрите пожароустойчиви врати са проектирани така, че да издържат 3 часа, което е наистина внушително. Вратите с голяма защита се използват най-вече в големи предприятия, като разделят различните заводски помещения.

По-малко издръжливите пожароустойчиви врати се поставят в жилищни сгради, бойлерни помещения, също така външни врати, дори стълбища и други. Различните пожароустойчиви врати се поставят на различни помещения според рискът или за защита от евентуална опасност. При интерес от ваша страна експертите ще ви обяснят каква точно врата ви трябва за дадено помещение. Разликата в часовете защита се дължи на материалите, използвани за изработката на пожароустойчивите врати, дори по ваше предпочитание могат да са от стомана или защитно стъкло, дърво с допълнение от естествени материали – минерали.

Конструкцията им очаквано е достатъчно здрава и освен от пламъците ще ви защити и от дима, което е дори от изключително значение. Стоманените пожароустойчиви врати биват изработени от огнеупорни рамки, разбира се може да бъдат изработени и с различни механизми на задвижване – те са най-издръжливи.

В редки случай издържат и до 6 часа на огнена стихия. Остъклените пожароустойчиви врати пък ви дават възможността да видите какво е положението в съседното помещение и да прецените рискът.

Те са направени от различни материали и могат да ви защитят достатъчно време, за да реагирате адекватно на ситуацията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!