≡ Menu

Производството на качествени и прецизни V-образните ремъци

V-образните ремъци Оптибелт – произведени чрез вакуум

Тесните V-образни ремъци се подобряват през последните 20 години, за да могат днес да бъдат създадени V-образни ремъци с невероятна прецизност и качество. Навсякъде по света, всички марки и видове машини използват V-образни ремъците Оптибелт, когато има специални изисквания. С ефективността им от 97% се достигат и по-високи преносни стойности. За фабрикацията на V-образните ремъци се използва изключително прецизен производствен процес. Перфектната технология и качествените материали, използвани за производството на V-образните ремъци допринасят за постигането на твърди параметри на допустимост. Преимущества на V-образните ремъци са: Твърди допустимости – неограничени приложения като цяло. Енерго-ефективна работа. По-малка нужда от поддръжка. Намалена е вибрацията. По-дълъг живот.

Производство на V-образните ремъци вместо добив на злато, сребро и мед

Комина на леярната за топене на мед Феникс се издига на 350 метра, извисяващ се над региона Байа Маре в Румъния. През последните 2000 години Байа Маре е била център за добив на злато, сребро и мед като транспортните ленти са почти изцяло спрени днес. Сега те са подменени с конвейерни ленти и транспортират гума. Тази гума се използва от Оптибелт, създаден през 1872 година. По това време компанията главно произвежда гумени нишки, но и други продукти. През 1948 компанията първа въвежда трапецовидни гумени V-образни ремъци на пазара. Днес компанията е една от лидерите в производството на ремъци по света.

Производство на V-образните ремъци чрез вакуумна помпа Атлас Копко

Понеже за нас в Оптибелт е от изключително значение качеството на нашите продукти използваме Атлас Копко – вакуумна помпа със „суха“ камера.

Оптибелт Румъния произвежда трансмисионни ремъци от 200 милиметра до 21 метра дължина. Ремъците се използват при основното производство в селското стопанство, миньорството, автомобилната индустрия и др. Всъщност можете да откриете ремъците Оптибелт във всяка индустрия, където има движение.

При производството на здрави и качествени ремъци е нужно повече от гума. Вакуума е от ключово значение за процеса на производство на Оптибелт и за техният успех. Ремъците се произвеждат от натурална гума, а вакуума се използва за вулканизация на гумата, което е ключова част от производственият процес на ремъците.

За вакуума Оптибелт се осланя на Атлас Копко. Вакуумната машина на Атлас Копко притежава назъбени ротори, „суха“ – не хидравлична – помпена камера и функционира без какъвто и да е контакт между роторите и помпената камера. Също така помпата е изключително енерго-спестяваща, защото е оборудвана с електродвигател, който е съвместим с задвижването с променлива скорост.

Производство на ремъци, които издържат теста на времето

Оптибелт произвежда ремъци, които издържат теста на времето. Решението да се заменят старите ежектори с вакуумни помпи зависи както от цената на помпите, която е по-висока от тази на ежекторите, така и от потреблението на енергия, което при ежекторите е доста по-високо, особено имайки се предвид, че се използва компресиран въздух, който струва доста повече. Поддръжката на ежекторната машина също с скупоструваща, което накара Оптибелт да изкарат от употреба 37-килограмовият въздушен компресор,, което им спестява голямо количество пари, а както знаем парите не растат по дърветата, но сухите ремъци донякъде растат. От тази гледна точка Оптибелт е и фирма, която се отнася с голямо внимание към околната среда и нейното опазване. Оптибелт намира начини да оптимизира работата си и да използва все по-малко енергия за продукцията си и разчитат на производствените си машини да подпомагат тази дейност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!