≡ Menu

Противопожарни врати за вашата фирма

В днешно време не е толкова лесно да намерим качествена и красива противопожарна врата, заради това производителите ни улесняват и поставят етикет, който да ни помогне при избора.

Етикетите на тези врати не се поставят просто така, а ни дават ценна информация за производителя, материалите от които е изработена вратата, колко време ще издържи на пламъците и редица други данни. Интересното в последно време е, че на тези етикети можем да видим и кодирани надписи или щампи, които да ни дадат още повече информация. Важно е да знаете, че етикетите се поставят в горната част или шасито ръба на въпросната врата. Интересно е да научите, че такива противопожарни врати има в почти всяка една болница в страната ни или в институциите.

Другото важно, което трябва да знаете е, че една противопожарна врата издържа минимум половин час на огън, а някои са конструирани за доста по-голяма защита. Времето, което издържат се определя от много фактори, както и от стената на която е монтирана, която също трябва да е пожароустойчива.

Допълнително време ни дават и уплътненията от специален набъбващ материал, който са в краищата на рамката за запечатване на вратата. По-качествените противопожарни врати имат и допълнителна система за изолация, която набъбва и запечатва ръбовете още по добре. Уплътнението набъбва при голямо налягане и така затваря празнините и пролуките между крилото и касата на вратата.

Такива противопожарни врати може да откриете в София. Те са дебели 44 мм. и имат около 10-15 мм. разширяващо се уплътнение за допълнителна защита. Фирмата предлага и по-различен дизайн на изпълнение, с по-дебели противопожарни врати от 54 мм. и около 20 мм. разширяващо се уплътнение.

Интересното тук е, че тези врати не се ползват много често за защита или авариен изход, но се прилагат доста за цялостна защита на офиса, дома, за безопасност на важна информация и други големи помещения на институции. Всички противопожарни врати имат сертификат за стандарт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!