≡ Menu

Професионална козметика в помощ на тийнейджърите с проблемна кожа

Гримовете могат да ви помогнат да прикриете несъвършенствата по лицето си и да придобиете гладка на вид кожа. Знаете ли обаче какви продукти трябва да използвате за да има вашата млада кожа наистина здрав и свеж вид, без акне и без да се налага да използвате различни гримове и фон дьо тен за да прикриете несъвършенствата?

Акнето е проблем номер едно в тийнейджърска възраст. В действителност повече от 40% юношите имат акне или белези останали от него. Този проблем на кожата се предизвиква от три основни фактора:

  1. Увеличени мастни жлези, които произвеждат твърде много омазняване.
  2. Поява на бактерия наречена акне П във фоликула на космите.
  3. Блокиране космени фоликули, които причиняват силно омазняване на кожата

Ето защо преди да се гримирате е добре да развиете навик свързан с почистването на кожата. Почистването се прави с Jean d’Arcel, която благодарение на професионалните си съставки активно се бори с причинителите на акне. Може би ще срещнете и съвети за почистване на кожата със салицилова киселина. Не ви го препоръчвам, защото тя причинява изсушаване на кожата ви, която започва да ви опъва и дразни. По добре използвайте козметика за лице, която контролира производството на себум, спира размножаването на бактериите акне П и благодарение на това акнето спира да се разпространява.

Момичетата с акне в голяма част от случаите, да не казвам почти 100% от тях не се опитват да лекуват акнето, а с помощта на много гримове опитват да го прикрият. Така запушват порите си и проблемът става много по-голям. Затова ако искате да изглеждате красиви, не спирайте прилагането на гримове, но преди това се постарайте да излекувате акнето.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!