≡ Menu

Професионални градинари София

Днес реших да ви представя една много красива и доста сложна професия – професионални градинари. Градинарството е цяла наука, която се упражнява от специалисти в областта на градините. Като цяло работата на градинарите е да се грижат за декоративни растения, различни видове храсти – цъфтящи и листно-декоративни, както и много дървета.

Освен за декоративни градини всички професионални градинари са подготвени и за грижи, свързани с отглеждане на различни видове билки, ароматни растения, подправки и др. Има специалисти по отглеждане на овощни растения, специалисти по зеленчуци и др. Но като цяло когато човек чуе думата градинари се сеща за хората, които косят райграс или различни видове тревни смески или подрязват храсти и дървета в паркове и частни дворове.Може а прочетете още малко подробна информация за определението на думата градинарство и в Уикипедия. Там информацията е малка, но причината е, защото градинарството е доста обширна тема.

Тук ще ви споделя и какви са начините да разпознаете добрите професионални градинари и какви са техните цени в София, ако решите да си наемете такъв в следващите месеци. Основно правило за кадърност на един професионален градинар е това той да разпознава цветята и да ги разграничава от плевелите. Трябва да знае кога се подрязват овошките и кога се пръскат с/у различни видове болести и неприятели, било то и превантивно. Като цяло е добре да имат подходящо образование – Лесотехнически университет (ландшафтна архитектура) или поне професионална гимназия за градинари.

Цените за наем на градинари специалисти и професионалисти варират силно. Обикновено са от 0,90 лв. до 2,00 лв. на квадратен метър зелена площ за 3 – 5 посещения на месец. Това ако градинаря е кадърен е достатъчно като посещение. Други са цените ако решите, че градината ви се нуждае от всекидневна професионална помощ. Тогава може да избирате частни професионални градинари за около 900 – 1200 лв. месечно. Който и вариант да се избере ще ви е нужно да го пробвате за 3 – 4 месеца, ако има ефект и подобрения в/у растенията значи сте уцелили вашия човек.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!