≡ Menu

Пуйол ще пропусне Евро 2012

Капитанът на Барселона Карлес Пуйол ще се подложи на операция на коляното в най-скоро време, което ще го извади извън терена поне за месец и половина.

Бранителят на „каталунците” ще претърпи артроскопична операция в събота, след като е усетил болки в коляното по време на победата с 4:0 в дербито с Испаньол през изминалата седмица.

Очаква се испанският национал да бъде извън игра за поне шест седмици, което на практика го изважда от участие най-малко за груповата фаза на финалите в Полша и Украйна през лятото.

Националният селекционер Висенте Дел Боске трябва да вземе решение дали да ще може да заложи на универсалния защитник, тъйкато дори и да се възстанови за по-късния етап от турнира, той няма да се намира в добра физическа форма.

34-годишният бранител бе част от националния отбор на Испания, който спечели Евро 2008, както и Световното първенство през 2010 година, а предстоящото Европейско първенство може би щеше да се окаже неговото последно в професионалната му състезателна кариера.

Испанците ще премерят сили с Република Ирландия, Хърватска и Италия в груповата фаза на Ерво 2012, а преди това ще се подготвят за финалите с няколко предварително планирани приятелски мача. Испанците са смятани за фаворити в групата, според повечето онлайн залагания за Евро 2012.

Операцията на Пуйол го извади и от състава на Барса за финала на Копа дел Рей, който се проведе в края на този месец въпреки отсъствието на ключовия играч на „каталунците” те успяха да победят Атлетик Билбао и да изпратят своя мениджър Пеп Гуардиола подобаващо с така ценния трофей.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!