≡ Menu

Пътуването сам

Преди време ви разказахме за различните предимства, които човек може да открие в пътуването сам и тръпката и предизвикателството в това да резервираш самолетни билети само за себе си до някое непознато кътче на света. Сега ви предлагаме няколко дестинации, на които всеки може да се наслади, когато е решил да се впусне в пътуване „насаме“.

Австралия

Шестата по големина държава в света, която заема цял континент, е прекрасно място за всеки, който е решил да пътува сам. Инфраструктурата тук е много подходяща, навсякъде се стига лесно, а вътрешните полети са изключително изгодни. Чувството на независимост се усеща навсякъде, градовете са спокойни и сигурни. Разбира се, първа спирка за всеки пътешественик е Сидни, където можете да се поразходите из пристанището, да разгледате операта или просто да минете по моста на Сидни, който тази година навърши цели 80 години от построяването си през март 1932 г.

Ирландия

Ирландия е подходяща дестинация, ако сте решили да пътувате сами, защото тук няма как човек да се чувства самотен. Ирландците са много дружелюбни и приветливи и, ако се нуждаете от нови приятели, със сигурност ще ги намерите в Ирландия. Освен забележителностите на Дъблин, можете да се отправите и сред природата в околностите му, за да се насладите на красиви езера и планини. И какво би било едно посещение на Ирландия без глътка черна бира. И не се притеснявайте, ще намерите с кого да си кажете наздраве.

Исландия

Ако сте решили да посетите някое по-студено крайче на света и пътувате сами, Исландия е точното място. Удивителните пейзажи тук могат да бъдат изследвани напълно безопасно и от сам турист. Опитайте геотермалните извори в снега и гледайте да насрочите пътуването си така, че да съвпадне с белите нощи, за да бъде преживяването наистина уникално.

Ню Йорк

Къде другаде, ако не в най-големия град в САЩ, може да отиде един пътуващ сам човек. Ню Йорк е градът, който лесно можете да разгледате, като обиколите кътчетата му с метро например. Може да се каже, че е градски мит мълвата, че Ню Йорк не е безопасен. Това естествено не значи, че трябва да се разхождате през нощта в Сентръл парк или да нехаете за сигурността си докато сте в града.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!