≡ Menu

Работа в Англия

Социалната и икономическа обстановка в България принуждава много българи на всякаква възраст да заминат за чужбина. Някои от тях си намират сезонна работа, с която да спечелят добри пари, с които да преживеят неактивните сезони. Други се заселват трайно в добре развитите страни и създават семейства там с идеята за по-добър живот. Трети изкарват само образованието си в чужбина с надеждата, че то ще им даде по-добър професионален старт. Но какъвто и да е изборът, на всички тях им се налага да работят.

По отношение на работата в чужбина сред най-предпочитаните държави винаги е била Англия. Все повече млади българи, отишли за работа или образование, остават там. За студентите е удобно, тъй като паралелно с ученето могат да подхванат удобна и неангажираща работа в Англия.

Подобна е ситуацията и за всички останали, които са решили да заложат на своята кариера в чужбина. Те също избират работа в Англия, тъй като езикът е лесен и познат, използва се във всички професионални сфери и не би създал проблем нито в работна обстановка, нито в ежедневното общуване.

Най-страшна е ситуацията за всички онези, които започват работа в Англия, защото просто нямат друг избор. Това обикновено са хора, станали дългогодишни жертви на безработицата в България, хора, чието заминаване определя бъдещето на семейството им. Те обикновено са склонни да започнат всякаква работа, независимо дали тя е в областта на техните интереси или образование. Истината обаче е, че в държава като Англия социалната и икономическа обстановка е способна не само да намери работа за хора в подобно положение, но и да им осигури достатъчно добро заплащане, с което те да живеят достойно и да осигурят и семействата си. Именно и това е причината толкова много хора да емигрират и търсят работа в Англия.

Високият стандарт в държавите осигурява не само нейните граждани, но и множество чужденци. Вярно е, че за тях ние сме просто работна ръка за онези занаяти, които повечето англичани не искат да упражняват. Но ако тези занаяти дават възможност на един човек да се измъкне от незадоволителния си начин на живот, то те са винаги добре дошли. С подобна работа се захващат много хора, за да натрупат капитал за образование или бизнес, който да им отвори вратите за по-перспективни начинания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!