≡ Menu

Разберете кои са най-честите симптоми на хемороиди

Поради някой специфични фактори, вените намиращи се в аналната област и в долната част на ректума могат да получат възпаление или подуване. Това състояние е по-известно с термина „хемороиди“, които могат да причинят голямо неудобство. Проблемът се получава най-често при възрастните хора, които са преминали петдесетте години, но не е изключено и по-младите да бъдат засегнати. Хемороидите не са съсредоточени само у единият пол, като сред младите под най-висок риск са поставени бременните жени и то най-вече тези във втория триместър от бременността.

Въпреки, че са много досаден проблем, хемороидите са лесно лечими, като опциите това не са една и две. В някой случаи хората могат да предпочетат просто да облекчат симптомите с помощта на домашни и природни средства, както и с промяна в начина си на живот.

Основни симптоми на хемороиди

Един от класическите симптоми е появата на малки количества от ярка червена кръв по време на дефекация (изхождане). Кървящите хемороиди не винаги са болезнени, но могат да бъдат придружени от други симптоми като сърбеж и подуване в областта на ануса. При по-силно подуване обаче се развива видима бучка, която е доста болезнена. Говорейки за вътрешни хемороиди трябва да се разбере, че те не водят до дискомфорт тъй като се намират в ректума, който не е снабден с рецептори на болката и на чувството за сърбеж. Въпреки това, при постоянното движение на червата може да се получи силно дразнене на тези хемороиди и тогава има много голяма вероятност от силен кръвоизлив и увреждане на тъканите. Ако възпалението стане прекалено голямо, тогава вероятността за силно дразнене ще бъде налице.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!