≡ Menu

Разводът като решение на семейните проблеми

През последните години стана много популярен разводът, като краен изход от семейните проблеми. Като цяло откакто влезнахме в тази пародия на демокрация преди малко повече от 20 години стана много модерно да се бяга от проблемите. Няма я тази отдаденост към семейството, за която знаят нашите баби и дядовци.

Отгоре на всичко поради техническия прогрес и развитието на телекомуникациите вече всеки знае за порочната практика все повече съпрузи да си наемат адвокати или дори цяла адвокатска кантора да се развеждат и разправят по-съдебен път, където стават за резил пред цялата държава. Това пък, от своя страна, доведе до тенденцията младите хора изобщо да не се женят. Живеят като семейство и отглеждат поколения на принципа вече дори частично узаконен наречен „семейни начала”. Повечето млади хора през последните години са на мнение, че един подпис не е от значение и той не крепи семейството. „Подписът не е от значение”, казват те, но истината е, че в живота на всеки има трудни моменти. Няма два еднакви индивида и два еднакви характера и през годините има много критични ситуации и трябва да има „една малка подробност”, която да не им позволи с лека ръка да захвърлят всичко.

Разводът не е леко начинание, което винаги минава гладко. Както всеки добър адвокат, който попитате ще Ви каже, разводът е свързан с много проблеми и най-вече с убеждаване на държавата в лицето на съдията, че брака е безвъзвратно съсипан. Много семейства, които имат все още някаква надежда и начин да бъдат запазени биват спасени, точно поради проблемите свързани с развода. Той се точи с месеци, дори години и през това време проблемите, поради които се е стигнало до тук се решават. Неразбирателството се изглажда и развода се прекратява. Когато няма брак между двама души, няма възникнали законови задължения, тогава няма и почти никакви пречки пред раздялата.

Защо, как и какви са последствията от развода?

Когато се стигне до тази огромна стъпка, обикновено причините са много комплексни като голяма грешка на един от съпрузите, тотално неразбирателство по важен проблем за семейството или цялостно несходство на характерите. В повечето случаи, разводът е свързан с много ярост, злоба и ярост. Съпрузите започват да търсят да наемат добър адвокат или цяла адвокатска кантора. Те са готови да пръснат много средства в своята ярост без да осъзнават и да ги интересува, какви поражения могат да нанесат на околните. Това най-вече важи за поколението, което са създали заедно. Децата, тези невинни същества, които са създали ще носят последствията от раздялата цял един живот. Тук освен, че може да предотврати раздялата и това децата да останат без здраво семейство, съдебната система на практика ги предпазва от злобата и яростта на собствените им родители. Заслепени от ненавист, те не са способни да преценяват какво е най-добре за децата им и кого нараняват по пътя си. Немогат да преценят правилно, кое е най-добре за тях. Затова държавата, в лицето на съдията преценява какво е най-доброто бъдеще за тях. Страхът, че трето лице ще решава бъдещето на собствените им деца, пък възпира родителите от тази крайна мярка.

Друг важен момент е че всеки добър и уважаващ себе си адвокат би следвало да разясни на съпрузите каква е процедурата по развода и самия той да се опита да ги разубеди, че тази изключително крайна мярка не е никак за предпочитане и най-добре да се опитат да решат проблемите си или сами или с помощта на специалист. Независимо колко е голяма избраната адвокатска кантора, колко добри специалисти има в нея и колкото ще и се плати, тя трябва да се запознае с проблема. След това адвокат да разясни проблемите свързани с развода и цялата трагедия, която е на път да се разиграе. Тук като слушател, съпругът много често съзнава каква голяма грешка е на път да направи.

И така този толкова „незначителен” подпис се оказва спасителя и много деца запазват семействата си здрави. Всички знаем, колко важно е за едно дете, то да расте в здрав семейство. Не е ли всъщност това най-важното – децата. И тъй като заглавието на статията е за това какво решение е развода, ще кажем съвсем кратко, с една дума, обобщаваща цялата публикация – НИКАКВО.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!