≡ Menu

Разказ за село Рибарица

Рибарица се намира в Тетевенския Балкан, намираща се на 130 км от София. Целогодишно, пътешественици от нашата родина и други държави посещават балканското село, за да се порадват на свежия въздух на 600 м надморска височина, както и на условията за приятна и уникална отпуска в един от всички малки и големи хотели, които се предоставят от живущите там.

Рибарица се намира на река Бели Вит, в която туристите имат възможността да ловят черни мрени и други планински речни риби. В селището има много механи, където гостуващите на курорта могат да пробват местните рибни и други традиционни специалитети. Освен риболова и туризма, българи и чужденци един път годишно гостуват в Рибарица за почитането на паметта на Георги Бенковски (на 25 май), тогава се правят исторически сцени от последните дни на Бенковски преди залавянето и убийството му в местността „Костина”.

Наред с разнообразието от типично битови български къщи и хотели, за по-претенциозните посетители на селото има и съвсем модерни хотели със Спа, басейни и доброто оборудване. Практичните и изящни хотели, вили и къщи в Рибарица стават все по-популярно място за провеждане на семинари, корпоративни сбирки, „тийм-билдинг”, както и за срещи на типичните асоциации и сдружения от България.

Най-честите туристи, които идват в Рибарица са от София. Те желаят да да се отърват от натовареното ежедневие, от мръсния въздух, задръстванията и работата. Именно с това се разграничава курортното селце от другите населени места. Лятото може да се изкефитемногобройните басейни, които са стриктно поддържани, а също така и местните водни вирове с прекрасните скали.

Зимата, когато има достатъчно сняг, може да покарате ски на пистата, която си има и чайна! Надали ще видите хора, които са се отбили в Рибарица и са останали недоволни. Живущите също са много приветливи и ще ви помогнат с каквото могат. Задължително трябва да посетите и местността “Костина”, която е идеално място за излет. Изкарайте една чудна отмора със семейството си или с вашите приятели в курортното селище Рибарица!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!