≡ Menu

Различните авиокомпании и ръчния багаж

Изискванията за ръчния багаж (багажът, който пътуващият има право да вземе с него на борда на самолета) на повечето превозвачи са различни, но има няколко основни параметри, които редовно се припокриват.

Условията варират в повечето случаи, според това дали авиокомпанията е редовна (като Lufthansa, Air France, Czech Airlines) или евтина (като easyJet, Wizz Air, Ryanair).

Редовните превозвачи обикновено позволяват по-голяма свобода на пътниците си и им разрешават да качат на борда освен куфар (обикновено с размери до 55 x 40 x 20 cm и тегло не повече от 8 или 10 kg), и книга за четене, лаптоп, чадър, дамска чанта отделно.

евтините авиопревозвачи, пък, в много случаи са много по-взискателни в тази насока и изискват от клиентите си да поберат целия багаж, който искат да вземат в самолета, в рамките на един куфар с допустимите размери и тегло. Така, ако сте взели освен куфара си и чанта за лаптоп, преди бординга на самолета, ще бъдете помолени да пренаредите багажа си или да оставите едната чанта като регистриран багаж, за превоз в багажното отделение и да заплатите определената глоба.

Тези разлики, заедно с това, че правилата не винаги се следватмного изкъсо, често водят до объркване сред пътниците и много разправии. Затова, преди да си резервирате самолетен билет, внимателно прегледайте условията на авиокомпанията, с която, ще летите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!