≡ Menu

Ремонт климатици София

Ремонт климатици София. Много клиенти са запознати, че в града под тепетата има добре представени и професионални сервизи, които могат да обслужат автоклиматиците им. Понякога повредите са малки и липсата на фреон наистина не е индикатор за големи повреди в климатичната система. Но често пъти не добрата и поддръжка изиграва голяма роля за това да стигнем до ремонт на климатика и то при не най-евтиния възможен вариант. Малко водачи на автомобили забелязват навреме знаците на лошото представяне на климатичната си система или въобще не я използват докато не настъпят адски жеги. Това е твърде погрешна практика и тя води единствено до сервиз и ремонт за климатика. Много от сервизите, не само тези за ремонт климатици София, които уж вземат по-евтино са измамни меко казано, защото те само допълват фреона на автоклиматика, без дори да проверят системата и да установят има ли тя повреди и течове или не? Едно такова до зареждане на автоклиматика не води до добри резултати, да не кажем до никъде. След няколко седмици или по-скоро вие отново ще се окажете в сервиз и повредата може и да се е задълбочила. Затова е добре да сме информирани как точно трябва да протече една проверка и зареждане на климатик, за да не се окажем излъгани!

Пристигайки в сервиз за ремонт на автоклиматици трябва да знаем, че първо винаги трябва да се извърши проверка за евентуални течове и пробиви. Тя се извършва, чрез така наречената вакуумна проба или надуване на системата под безопасно за целостта й налягане. В един професионален автоклиматичен сервиз знаят, че налягането при работещ климатик на колата е различно в различните точки на системата. Затова и се прилага различно по сила налягане. Безопасно разбира се! Ако се установят евентуални пропуски и течове се прилага тест с оцветителен агент, за да се набележи точното място на пропуска. При сервизите са ремонт климатици София или други градове в страната тези два теста са стандартни за реномираните сервизи. Ако повреда относно теч не бъде открита се пристъпва към оглеждане на кондензатора, вентилатора, изходите на автоклиматика в купето. Ако и там всичко изглежда наред се пристъпва към вакуумиране или херметизиране на автоклиматичната система, нейното зареждане с подходящ хладилен газ и стартиране на двигателя на автомобила и включване на автоклиматика, за проверка на работата му. Проверката основно се състой в следене работата на автоклиматика при променящи се обороти на двигателя, били те ниски или високи, или такива на празен ход на автомобила.

В основни линии така трябва да протече едно посещение в сервиз за ремонт климатици София или на друго място. Ако ви се предложи доста по съкратена процедура, то тя определено няма да е пълна и ефективна за автоклиматика ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!