≡ Menu

Ремонт на покриви с битумни керемиди

Когато става въпрос за ремонт на покриви, то това се оказва деликатна тема за мнозина собтвеници на частни къщи и жилищни кооперации. В статията ще обърнем внимание на ремонт на покриви с битумни керемиди и по-скоро каква е най-удачната технология за извършване на тази строителна услуга.

Като начало е необходимо да се закупят тези материали. Какво ще е необходимо за целта

  • Рулонна хидроизолация, която ще послужи за основа на самите битмни керемиди
  • Битумен грунд, който се нанася по цялата поврхност на покрива, преди рулонната хидроизолация
  • Разбира се, самите битумни керемиди е необходимо да се купят
  • Битова газ – с нея ще се залепват рулонната хидроизолация и битумните керемиди
  • Чук и подходящи хидроизолационни пирони, с които ще се заковат битумните керемиди
  • Снегозадържащи елементи – задължителните снегозадържатели трябва да се монтират.

След като сме купили необходимите строителни материали за ремонт на покриви, то е време да пристъпим и към същинската работа, а именно ремонтирането на покрива.

Първата стъпка при този тип ремонт на покриви е обилното обмазване на повърхността на покриви с битумен грунд, независимо дали покрива е бетонен, дървен или метален. Това става най-лесно с дебел строителен валяк за боядисване, като се внимава да се обмажат и разни пукнатини и труднодостъпни места.

Следващата стъпка е залепването на рулонната хидроизолация (предимно черен усилен воалит) с газова горелка. Това е необходимо да стане, след като грундираната повърхност е напълно изсъхнала (около 24 часа). Самото запелването на материала към повърхността на покрива се извршва, чрез механично натискане по цялата повърхността на хидроизолационното руло.

След като сме залепили рулонната хидроизолация за повърхността на покрива, пристъпваме и към финалната част от всеки ремонт на покриви с битумни керемиди. Смият монтаж на битумните керемиди винаги трябва да започва от стрехата към билата на всеки покрив, за да се спази естественото застъпване на всеки ред битумни керемиди. Самите редове предварително се оразмеряват с въжен тебешир или друго подходящо за целта средство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!