≡ Menu

Ретро кухня в градско жилище

Какво е нужно за да приготвим едно наистина вкусно ястие? – Разбира се любов, желание и майсторлък. Но не на последно място трябва да упоменем и обстановката в която приготвяме вкусната гозба. Ако кухнята не е уютна и приветлива то нашето желание бързо ще отмине заменено с негативни емоции, което определено ще се отрази и върху вкусовите качества на нашето ястие.

Модерните кухни са толкова удобни със всичките технологични нововъведения, че спокойно можем да кажем че на тях храната сама се готви. Но не всеки човек е почитател на последните модни и технологични тенденции в обзавеждането.

Има много хора като мен, които харесват ретро стила. Особено когато става въпрос за кухните и кухненските печки, които ползват твърдо гориво. Не се заблуждавайте че те са грозни и неприветливи. Напротив, има много нови модели с ретро стил, които не само изглеждат добре, но имат и чудесна функционалност. Освен че може да готвите на тях, те ще ви служат и за отопление през зимните месеци.

А тяхното топло излъчване не се дължи буквално на самата топлина, ами и на самия им дизайн и естествените елементи от които са изградени. И тук не говорим вече само за кухненските печки, ами и за цялостното кухненско обзавеждане.

Естествените елементи които се ползват в ретро стила са дърво и желязо /елементите от ковано желязо са особено красиви/ и камък. Каменна облицовка може да бъде положена зад кухненските уреди или ако имате камина в помещението тя да бъде декорирана с камък.

Друг желан елемент на този тип интериорен дизайн са дървените греди разположени на тавана. Те придават една достоверност на нашата амбиция да представил селският стил в градска среда. Също така е за предпочитане вашите шкафове и полици да са открити, без вратички.

Задължително като декорация използвайте керамични съдове – чинии, купички, гърнета и подобни, майсторки изписани с орнаменти от майсторите грънчари.

Доста от вас може би биха си задали въпроса защо да декорират своята кухня в този стил, когато става въпрос точно за жилище, което се намира в града. Ами това конкретно си е до нагласата на човека, но този традиционен селски стил въздейства много позитивно на човешката психика и действа невероятно успокояващо и релаксиращо след дългия стресиращ работен ден в големите градове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!