≡ Menu

Рискове на лазерната епилация

Трепетите по морския бряг с повишаване на температурите изпълват все по-често сърцата ни. Несъмнено лазерната епилация е един от най-добрите начини да премахнеш нежеланото окосмяване и радвайки се на слънцето, морските вълни и обгръщащите тялото ти погледи, да се радваш на летните дни. Подлагането на лазерната епилация обаче крие и рискове

Задължително е лазерната епилация да се извършва от дерматологични хирурзи! Подлагайки се на тази на пръв поглед безобидна процедура, под ръцете на човек извършващ лазерната епилация неправилно, рискуваш вместо единствено с гладка и обезкосмена кожа да се сдобиеш и с деформиращи наранявания или тежки изгаряния в чувствителни зони като триъгълник, мишница, горна устна. В някои случаи, макар и те да са изключително редки, са регистрирани смъртни случаи.

Не минава и седмица без да видя усложнение от лазерна епилация“ казва д-р Тина Алстер, основател и директор на Вашингтонския Институт по Дерматологична Лазерна Хирургия. „Има широко разпространено разбиране в обществеността, че всеки може да извършва лазерна епилация, но хората трябва да са наясно, че не лазерът върши работата, а оператора“.

Същността на лазерна епилация, е че импулси от светлина се използват за унищожаване на космените фоликули. Операторът на машината преди започване на първата ти процедура трябва да оцени състоянието на индивидуалния тип кожа и да планира интензитета на лазерната епилация. Задължително е той да има медицинско образование, т.к. например „човек без медицинско образование може да третира нещо, което прилича на пигментационни слънчеви петна, но всъщност това да е рак на кожата“ казва д-р Аврам.

Ако обмисляш премахване на нежеланото окосмяване, чрез лазерна епилация, то задължително попитай кой всъщност е човекът който ще извършва процедурите, какво е обучението му и колко пъти е извършвал лазерна епилация. Поинтересувай се процедурите подходящи ли са и съобразени ли са с твоя тип кожа, тена и цвета на космите. Предложи да тестваш как ще ти се отрази лазерната епилация с процедура на малка област, преди да се подложиш на цялостна епилация на желаните зони. Ако изпитваш болка или видиш промяна на цвета на кожата след процедура, не чакай – консултирай се с личния си лекар веднага!

Лазаерна епилация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!