≡ Menu

Седем правила на неостаряващите жени

Забелязали ли сте, че при някои жени възрастта не дава видим отпечатък и те стават по-красиви с годините? Дали това са определени тайни или природни дадености? По-скоро, решаващият фактор за дългата младост е спазването на определени правила, защото човешкото тяло се състои от едни и същи органи. А това, как ние се разпореждаме със своя организъм, с какво го храним и как го експлоатираме, значително влияя и на външните ни данни. Искаме да споделим с вас 7 правила на не остаряващите жени. Може би, те ще ви помогнат, ако не да спрете старостта, то да се преборите с нейните прояви.

Следете за правилното хранене и храносмилането. Запекът трови организма, а здравите черва са ключът към здрав организъм. Залог за здрави черва е правилното хранене: зеленчуци, плодове, зърнени храни, вода, минимум сладкиши и тестени изделия.

Кожата и водата са взаимно свързани. От това, каква вода пиете, зависи състоянието на кожата. Важно е и количеството вода – 1,5-2 литра вода дневно. Между другото, да е чиста природна вода, която изпълва тялото с кислород и енергия.

Сънят трябва да бъде пълноценен. Само тогава ще е лековит. Недоспиването е главен враг на красотата и свежестта. Сънят осигурява не само физическа, но и психическа почивка.

Постоянно осигуряване на свеж въздух – от проветряване, до разходки на открито. Старайте се да вървите колкото се може по-често пеш и редовно да отваряте прозорците в помещенията, където работите или живеете, независимо от сезона.

Витамините могат да съхранят младостта и красотата. Добре е, ако тези витамини се набавят от пресни плодове и зеленчуци, а не чрез хапчета. Най-полезните за целта продукти са: портокали, боб, спанак, сьомга, пуйка, орехи, домати, черен и зелен чай.

Състоянието на ума също влияе на външния вид. Ако сте млади по душа, лицето ще блести от свежест. Занимавайте се с любимите неща, радвайте се на всеки ден, по-често се смейте, търсете позитиви дори в негативното, доказвайте си непрекъснато, че всичко у вас е хубаво и добре и тогава наистина всичко ще бъде чудесно.

Шията и ръцете издават възрастта на жените. Затова, грижете се за тях със същото внимание, както и за лицето. Когато миете съдове и чистите у дома, ползвайте задължително ръкавици, защото ръцете не обичат мръсотията, химикалите и температурните колебания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!