≡ Menu

Сезонна работа за студенти в Германия

Сезонната работа в Германия представлява една добра възможност за много от нашите студенти да спестят пари за образованието си, да видят свят и да по тренират езиковите си познания по немски език.

Агенцията по заетостта традиционно организира всяка година подбор на студенти желаещи да кандидатстват за лятна бригада в Германия. За тази година студентите трябваше да се регистрират в бюрата по труда до шести януари, а седмица по-късно се проведе и изпита по немски език. Тези, които са пропуснали срока, могат да се възползват от предложенията на многобройните агенции за подбор на персонал, които съдействат при намирането на сезонни предложения за работа в селското стопанство, ресторантьорството и хотелиерството. Там изискванията да сте студент отпадат и по-голям брой млади хора могат да се възползват от възможността за работа в кичест хотел по Рейн или в Алпите, кафе-сладкарница в многомилионните Берлин, Франкфурт или Хамбург.

Какво кара все по-голям брой студенти да обърнат поглед на запад? Преди всичко това е високата безработица у нас, по-високото заплащане в Германия, по-добрите условия на труд и коректното отношение на работодателите. Оказва се, че Германия е сред страните в Европа, които най-много търсят наши младежи за сезонна работа през лятото. Единственото условие е да сте редовен студент, да знаете немски и да не сте последна година студент. Разходите по заминаването трябва да се поемат от студента, който трябва да може да работи не по-малко от два месеца.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!