≡ Menu

Ски курорти, където снегът е гарантиран

Ски сезонът в България започна съвсем скоро и по българските курорти туристите вече могат да карат на воля. Ако все пак решите да предпочетете дестинации извън страната, има някои места по света, където снегът е гарантиран.

Ако искате да прекарате една чудесна зимна почивка с оптимални условия за ски и сноуборд, е добре хубаво да обмислите курорта, който ще посетите.

Ето няколко предложения за евтини самолетни билети до държави с изобилие от ски курорти.

Питзал, Австрия

Ако искате изобилие от сняг без уговорки и съмнения дали ще имате щастието да попаднете на такъв, то със сигурност трябва да се отправите към едно от най-красивите места в Австрия – Питзал. Там можете да карате ски върху глетчер, като сезонът в Австрия започва от септември и продължава чак до май. Тези, които искат дълбок сняг определено ще го намерят на глетчера Питзал в австрийската провинция Тирол.

Зермат, Швейцария

Къде другаде ще намерите сняг, какъвто само сте сънували, ако не на ски ваканция в Алпите. Става дума за курорта Zermatt в Швейцария, където ще имате удоволствието на покарате из пистите на една от най-високите и много известни планини в Европа.

Презена, Италия

Курортът Презена в южен Тирол обслужва целогодишното ски чудо, мечта за всеки скиор. На 3 хил. метра височина от италианската страна на Алпите, се издига глетчер, който е в отлична позиция да улови ранните снеговалежи, което го прави много предпочитана дестинация за любителите на ските по цял свят.

Уистлър Блекком, Канада

Западните части на Канада и на САЩ се радват на страхотни ски условия на места като Уистлър Блекком (Whistler Blackcomb) например. Не случайно това място е неколкократно е избирано за най-добър ски курорт в света. В това планинско градче има изключително модерни съоръжения и много добри условия за зимен туризъм.

Дубай, ОАЕ

Ако все пак нещо по местата, изброени по-горе, се случи, заложете на изкуствения сняг. В Дубай можете да съчетаете снежните спортове със зимна слънчева почивка, от която от време на време да се разхлаждате в огромния закрит ски курорт Ski Dubai

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!