≡ Menu

Слънчеви колектори с отлично качество

Слънчевите колектори са нова и модерна технология, произведени така, че да поглъщат до 95% от енергията на слънцето, която попада върху тях. След това тя се преработват в топлинната енергия, която използваме всекидневно. Те са с много добри показатели, изработени главно от плоски и кръгли панели с еднотипно действие, но главната им разлика е в процента на ефективност. Повече за тяхното устройство и принцип на работа можете да видите в сайтани.

Кръглите вакуумни колектори с “Heat Pipe” технология и с термосифон са двата най-ярки представители на този тип системи. Те ще бъдат максимално ефективни, когато се инсталират според указанията им. Желателно е да бъдат насочени на Юг и под 45 градусов ъгъл, като разбира се може и да се монтират без стоика директно на покрива. Благодарение на кръглите си тръби, от които са съставени тези панели, те имат възможност пасивно да проследяват слънцето от сутрин до вечер. Така те поглъщат максимално количество от слънчевите лъчи, които преобразуват в топлинна енергия, която ние използваме за затопляне на вода за бита, а в следствие на това сметките за ток ще започнат да намаляват.

Плоските колекторни системи са най-активни на обяд, когато са директно огрети от слънцето и то е най-силно. Те, за разлика от кръглите са съставени от плоски панели, които нямат възможност проследяват слънцето пасивно, а от тук следва и по-малко усвоени слънчеви лъчи, защото техния брой сутрин и следобед е минимален. За това при плоските колекторни системи е препоръчително да се ползва по-голям резервоар, които да запазва топлината за по-дълго време.

Все повече хора употребяват тези нови и високо технологични колектори с темосифон и с “Heat Pipe” тръба, с помощта, на които винаги ще разполагате с гореща вода. Те не изхвърлят вредни отпадъци сред природата и разходите Ви за ток ще спаднат. Научете всичко за моделите колектори с помощта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!