≡ Menu

Собственият бизнес – перспектива за всеки

За да успее в живота, човек трябва да има перспективи пред себе си, които всячески да се опитва да реализира. Има много сфери, в които може да се постигне успех- научната, спортната и много други. Ако обаче искаме да спечелим допълнителен доход, защото в научната сфера доходите не са особено високи- то определено е добре да се насочим към започването на собствен бизнес.

Има много и най-разнообразни възможности за частен бизнес – отваряне на магазин, с тенденция броят да се увеличи, ресторантьорство, хотелиерство – едва ли ще мога да изброя всички възможни опции. Важното в случая е, че за да се започне собствен бизнес, което пък от своя страна ще доведе до повишаване на доходите, са необходими няколко фактора, върху които бих искал да се спра накратко.

Преди всичко е необходим начален капитал, като в някои случаи дори той е минимален. (Известният продуцент Магърдич Халваджиян в едно интервю сподели, че за да започне своя бизнес, е поискал 200 долара назаем-може и да греша за сумата, но си спомням, че нейният порядък беше приблизително толкова).

Но не капиталът е основната пречка пред ентусиазираните предприемачи, въпреки че повечето от тях изтъкват именно това. Основният проблем, пред който се изправят хората, всъщност се състои в тяхната нерешителност и колебанието.

Разбира се, не трябва да се обвиняват за това. Именно поради тази причина броят на хората, притежаващи собствен бизнес, е много по-малък в сравнение с другите хора.

И тук именно е моментът да кажем на по-нерешителните: не се страхувайте да проявите инициативност. Напротив – само чрез известен риск можете да си набавите така желания допълнителен доход, от който се нуждаете. Собственият бизнес за вас може да е символ на ново начало. Ще видите, че с малко повече решителност и смелост, а също и с добре пресметнати инвестиции, ще превърнете вашите мечти в реалност!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!